BBC Sky at Night

BBC Sky at Night on brittiläinen, kuukausittain ilmestyvä tähtitieteen erikoislehti, joka täydentää BBC:n samannimistä tv-ohjelmaa.

Lehden joka numero sisältää asiantuntijoiden tähtitieteen kolumneja, syvällisiä artikkeleja kosmologiasta, käytännöllisiä havainnoinnin oppitunteja, kattavia välinearvosteluja, tähtivalokuvauksen kursseja, helppolukuisia tähtikarttoja, uusimmat kuvat avaruusteleskoopeilta ja paljon muuta. Se on käytännön opas tähtitieteeseen, jonka avulla sekä ammattilaiset että harrastajat saavat enemmän irti tähtiharrastuksestaan.

BBC Sky at Night -lehti tilattavissa nyt Suomeen suoraan postilaatikkoon kannettuna vuoden määräaikaistilauksena (sis. 12 numeroa)!

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Tilaa BBC Sky at Night lehti tarjoushintaan

BBC Sky at Night on brittiläinen, kuukausittain ilmestyvä aikakauslehti, joka käsittelee tähtitiedettä ja on suunnattu tähtiharrastajille. Lehteä julkaisee Immediate Media Company ja sen nimi tulee samannimisestä BBC:n televisio-ohjelmasta, The Sky at Night.

TV-sarjaan verrattuna lehti sisältää teknisempää ja tieteellisempää sisältöä. Lehden mukana tulee CD-levy, joka sisältää tietokoneohjelmia, astronomisia valokuvia, kirjallista materiaalia sekä joissakin tapauksissa myös The Sky at Night tv-sarjan klassikkojakso.

BBC Sky at Night ilmestyi ensimmäisen kerran 2005. Ensimmäisen numeron kannessa oli Patrick Moore ja sen mukana tuli Mooren kuukartta. Ensimmäinen numero myytiin nopeasti loppuun ja yksittäiskappaleita on myyty eBayssä yli 100 euron hintaan. Huhtikuussa 2007 lehti juhli tv-ohjelman 50-vuotisjuhlia erikoisnumerolla, joka julkaistiin kahdella erilaisella kannella.

Lehden sisältö

BBC TV:n rakastettua tv-ohjelmaa täydentävä BBC Sky at Night on käytännön oppaasi tähtitieteeseen. Sen joka numero sisältää merkittävien asiantuntijoiden kolumneja sekä syvällisiä kosmologian artikkeleja, käytännöllisiä oppitunteja havainnointiin, kattavia välinearvosteluja, tähtivalokuvauksen mestarikursseja ja paljon, paljon muuta. Helppolukuisten tähtikarttojen ja asiantuntevien neuvojen avulla sekä tähtitieteilijät että nojatuoliharrastelijat saavat havainnoinnista enemmän irti, kehittävät käytännön taitojaan ja saavat tietää tieteen uusimmista löydöistä.

BBC Sky at Night sisältää artikkeleja uusimmista löydöistä ja teorioista tähtitieteessä, astrofysiikassa ja kosmologiassa. Lisäksi siinä on useita vakiopalstoja ja -osioita, kuten...

 • Ilmainen CD-ROM -levy, jossa lisäsisältöä ja ilmainen tähtitieteen tietokoneohjelma.
 • The Sky in [month] – Kuukausittainen 12-sivuinen opas taivaankatseluun, jonka on kirjoittanut brittiläinen tähtivalokuvaaja Pete Lawrence. Oppaassa erotellaan tulevana kuukautena paljaalla silmällä, kiikareilla ja kaukoputkilla taivaalla näkyvät kohteet.
 • The Universe According to Patrick Moore  – emerituspäätoimittajan pääkirjoitus.
 • Editor's Letter – pääkirjoitus.
 • Eye on the Sky – uusia näkymiä avaruuteen ja uusimmat valokuvat avaruusteleskoopeilta, kuten Hubble, Spitzer ja Chandra.
 • News – uutisia ja tiedotuksia tähtitieteeseen liittyvistä asioista.
 • Inbox – lukijoiden sähköposteja, joista parhaat palkitaan.
 • Hotshots – lukijoiden lähettämiä tähtivalokuvia, joista parhaat palkitaan.
 • Fame File – merkittävän historiallisen tähtitieteilijän elämäkerta.
 • Beginners' Guide – Anton Vamplewin kirjoittama kuukausittainen oppitunti aloittelijoille.
 • How to – neuvoja ja vinkkejä tietyn laitteen rakentamiseen itse.
 • Competition – lukijakilpailu.
 • On Location – tähtitieteellisesti kiinnostavan kohteen esittely.
 • Astro Answers – asiantuntijoiden vastauksia lukijoiden kysymyksiin tähdistä, planeetoista, kosmologiasta, havainnoinnista, valokuvauksesta ja varusteista.
 • What's On – listaus tähtitieteeseen liittyvistä tapahtumista, pääasiassa Britanniassa.
 • Reviews – kaikkien tähtitieteeseen ja taivaan katseluun liittyvien varusteiden arvosteluja ja ryhmävertailuja.
 • Books – uusien kirjojen ja joskus myös ohjelmistojen ja DVD-julkaisujen arvosteluja.
 • Night Life – tähtitieteilijöiden, astronauttien ja julkkistähtiharrastajien haastatteluja.

BBC Sky at Night Magazine logo

Katso myös:

Kenelle?

Innokkaille tähtiharrastajille

Ilmestyy

12 numeroa vuodessa

Julkaisija

Immediate Media Company

Päätoimittaja

Chris Bramley

Ensimmäinen numero

2005

Levikki

24 576 (ABC 2015)

Lukijamäärä

51 610 (ABC 2016)

Lukijaprofiili

82 % mieslukijoita, 18 % naislukijoita

Irtonumero

10,40 € (Lehtipiste, 2016)

ISSN

1745-9869

Maa

Iso-Britannia

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram