BBC Science Focus

BBC Science Focus on Britannian myydyin kuukausittain ilmestyvä tiede- ja teknologialehti, jonka painoksilla on lukijoita kaikkialla maailmassa.

Akateemikkojen ja suosittujen tieteilijöiden myötävaikutuksella syntyvä BBC Focus tarjoaa erottuvan ja viihdyttävän näkökulman tieteen nopeasti muuttuvaan maailmaan esitellen lukijoille samalla huipputeknologiaa, kuumimpia gadgetteja ja uusia ideoita tutkimuksen maailmasta.

Lehden joka numerosta löydät tiedettä, tulevaisuuteemme vaikuttavia tieteen läpimurtoja, uutta teknologiaa, avaruustutkimusta ja paljon muuta. Lisäksi outoja ja ihmeellisiä lukijoiden kysymyksiä ja hätkähdyttäviä valokuvia, jotka antavat aivan uuden näkökulman maailmaan.

BBC Science Focus tilattavissa nyt Suomeen vuoden määräaikaistilauksena!

Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,

Tilaa BBC Science Focus lehti tarjoushintaan

BBC Science Focus on britannialainen kuukausittain ilmestyvä aikakauslehti, joka käsittelee tiedettä ja teknologiaa. Lehden päätoimitus sijaitsee Bristolissa, Englannissa, ja sitä julkaisee Immediate Media Company.

David Bennettin päätoimittajakauden aikana lehti on kattanut kaikenlaisen tieteen ja teknologian, ja lehti on ollut suunnattu suurelle yleisölle sekä tieteen tuntijoille. Lehdessä julkaistaan myös tieteestä tuttujen julkkisten haastatteluja.

Aiemmin lehti tunnettiin nimellä Focus, mutta se siirtyi BBC Magazinesille vuonna 2005, minkä jälkeen lehden nimeksi tuli BBC Focus. Myöhemmin lehden nimi muutettiin nykyiseen muotoonsa: BBC Science Focus.

BBC Science Focus -lehden sisältö

BBC Science Focus on tiedelehti uteliaille ja tiedonjanoisille mielille. Se tarjoaa joka kuukausi kaikkea uutta ja jännittävää tieteestä, teknologiasta ja luonnollisesta maailmasta. Lehden asiantuntijatiimi tuo saatavillesi kiehtovia ja asiantuntevia artikkeleja sekä havainnollistavia ja upeita kuvia, jotka selittävät ympäröivää maailmaa tieteen avulla. Sen monipuoliset aiheet, kuten auringon kuolema, homoseksuaalisuuden genetiikka, ilmastonmuutoksen torjuminen teknologian avulla ja tulevaisuuden avaruusmatkailu, ovat niin kiehtovia, ettet voi laskea lehteä käsistäsi.

Vuonna 1993 perustettu BBC Science Focus on Iso-Britannian myydyin tieteen ja teknologian kuukausilehti, jolla on laajan kansainvälinen lukijakunta. Lehden pääaihealueita ovat arkipäivän tiede (miten tiede selittää käyttäytymistämme, terveyttämme ja luonnollista maailmaa ympärillämme), tulevaisuuttamme muokkaava tiede, kuten uudet materiaalit, tekniikka, lääketieteen läpimurrot, liikenne ja kaupungit, tieteen uusimmat löydät astrofysiikasta genetiikkaan sekä kuluttajateknologia.

Lehden vakiosisältöä ovat muun muassa seuraavat palstat:

  • Intro – muutama sana päätoimittajalta
  • MegaPixel – mielenkiintoisia tai hämmästyttäviä kuvia tietystä aiheesta
  • Lukijan kirjeet
  • Discoveries – artikkeleita tieteen maailmasta
  • Artikkelit – pääaiheet
  • Q&A – lukijoiden kysymyksiä ja asiantuntijoiden vastauksia niihin
  • Mind Games – monivalintavisailu ja ristisanatehtävä
  • To-do-list – kirjojen, elokuvien, tv- ja radio-ohjelmien, näyttelyjen ja tapahtumien, pelien yms. arvosteluja

Päätoimittajan sana:

"Tulevaisuus on aina kiehtonut minua. On vain kiva tietää, miten elämä muuttuu. Mitkä ihmemateriaalit tulevat muuttamaan maailmaa? Löydämmekö elämää muilta planeetoilta? Milloin luomme robotteja, jotka ovat yhtä älykkäitä kuin ihmiset? Miten ihmisaivot toimivat? Ja valoa nopeamman avaruusaluksen tavoittelu. Kaikkia näitä aiheita on käsitelty viime aikoina BBC Focus Magazinessa. Joskus suurimmat yllätykset ovat kuitenkin maanläheisempiä. BBC Focus -lehdestä olen oppinut miten pysyä kesänä viileänä, mitä kissat todella ajattelevat ja miten psykologit suosittelevat pysymään onnellisena. Jos olet kuten minä, haluat tietää jatkuvasti enemmän, ja rakastat varmasti BBC Focus -lehteä."

Dan Bennett, päätoimittaja

Tutustu lehteen myös muualla verkossa:

Lähteet: Wikipedia, Immediate.co.uk

Kenelle?

Tieteestä ja teknologiasta kiinnostuneille

Ilmestyy

12 numeroa vuodessa

Julkaisija

Immediate Media Company (aik. BBC Magazines)

Päätoimittaja

Daniel Bennett

Ensimmäinen numero

joulukuussa 1992

Levikki

63 214 (ABC 2015)

Lukijamäärä

286 000 (ABC 2015)

Lukijaprofiili

66 % mieslukijoita, 34 % naislukijoita (Media Pack 2016)

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

0966-4270

Maa

Iso-Britannia

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram