Aku Ankka

Epäilemättä Suomen suosituin ja hauskin aikakauslehti Aku Ankka opettaa lapset lukemaan ja tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille hauskan ja rikkaan kielensä avulla. Aku Ankan suosio perustuu ratkirimukkaisiin tarinoihin, taidokkaaseen kuvitukseen ja oivaltavaan kielenkäyttöön.

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Aku Ankka pureutuu Suomen historian kummallisuuksiin. Tasavuosiaan juhlivat myös Roope-setä, Iines ja Akun uskollinen auto 313.

Tilaa Ankkalinnan hahmot kotiisi joka keskiviikko nyt huikeaan tarjoushintaan!

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

Aku Ankka on Suomen suosituin ja epäilemättä myös hauskin aikakauslehti. Se opettaa lapset lukemaan, mutta sarjakuvan hauska ja rikas kieli tarjoaa elämyksiä kaikenikäsille.

Aku on Suomen rakastetuin sarjakuvahahmo ja sen oma nimikkolehti Suomen suurin ja tilatuin koko perheen lehti. Se tavoittaa niin lapset, nuoret, miehet kuin lapsiperheetkin. Akkari on levikissä mitattuna Suomen suurin sarjakuvalehti. Se tavoittaa viikoittain noin 860 000 lukijaa. Väkilukuun nähden missään muualla ei saavuteta yhtä suurta suosiota.

Riemukkaita tarinoita huippupiirtäjiltä

Aku Ankan suosio perustuu sen ratkiriemukkaisiin tarinoihin ja niiden koukuttaviin käänteisiin, taidokkaaseen kuvitukseen sekä oivaltavaan kielenkäyttöön.

Suomenkielinen lehti on tunnettu monista kekseliäistä nimiväännöksistä, kuten Uka Hirviliemi (Aku Hirviniemi), Jessi Alpakka (Jessica Alba), Klaudia Kihveli (Claudia Schiffer), Eki Hiirilahti (Aki Riihilahti) ja monet muut. Akkari on saanut muun muassa Helsingin yliopiston Kielihelmi-palkinnon.

Suomen hauskimman lehden tarinoita ovat piirtäneet Carl Barks, Don Rosa, Vicar, Kari Korhonen ja monet muut huippupiirtäjät.

Aku Ankka sisältää 36 sivua, mutta myös useampisivuisia lehtiä julkaistaan muutaman kerran vuodessa. Lehden jokaiseen numeroon valitaan vain parhaat sarjat ja teksteihin paneudutaan toimituksessa antaumuksella. Lehden mukana tulee kivoja yllätyksiä läpi vuoden, kuten julisteita, tarroja, liitteitä, lukujärjestyksiä ja paljon muuta.

Akkari on myös lehti, joka säilytetään. Kerta toisensa jälkeen mukaansa tempaavat tarinat arkistoidaan kirjahyllyn aarteeksi ja niihin palataan usein myöhemminkin.

Aku Ankka -sarjakuvan hahmoja

Tilaukseen sisältyy:

  • Ankka-klubin jäsenyys
  • Huipputarjouksia sarjakuvakirjoista ja oheistuotteista
  • Muita huippuetuja Aku Ankan verkkokaupasta

Lehden sisältöä tukevat Aku Ankan verkkosivut, josta löytyy paljon uutta tietoa, pelejä, puuhasteltavaa, Ankka-tv, Lataamo, blogeja, keskustelua ja paljon muuta. Ankka-aiheisia tuotteita voi ostaa sivuilta löytyvästä verkkokaupasta.

Akun historiaa

Aku Ankka esiintyi ensimmäisen kerran lyhytelokuvassa vuonna 1934, minkä jälkeen se alkoi seikkailla sarjakuvastripeissä.

Suomessa lehteä on julkaistu vuodesta 1951 lähtien. Ensin lehti ilmestyi nimellä Aku Ankka ja kumppanit kerran kuukaudessa. Aluksi lehden sisällöstä suurimman osan muodostivat Carl Barksin piirtämät ja käsikirjoittamat sarjakuvat.

Nykyään lehti ilmestyy joka keskiviikko ja sitä on julkaistu jo yli 3 000 numeroa.

Kenelle?

Suomalaiset vauvasta vaariin. Erityisesti 8-16 -vuotiaat.

Ilmestyy

52 numeroa vuodessa (joka keskiviikko)

Julkaisija

Sanoma Magazines Finland Oy

Päätoimittaja

Aki Hyyppä

Ensimmäinen numero

Joulukuussa 1951

Levikki

228 050 (Levikintarkastus 2014)

Lukijamäärä

733 000 (painettu lehti, KMT syksy 2014/kevät 2015)

Lukijaprofiili

58 % miehiä, 42 % naisia

Irtonumero

3,00 € (Lehtipiste)

ISSN

0355-2101

Maa

Suomi

Kieli

suomi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram