Air & Space/Smithsonian

Air & Space/Smithsonian on lehti ilmailusta ja avaruudesta kiinnostuneille harrastajille. Lukijat valitsevat Air & Spacen, koska se tarjoaa kattavinta sisältöä historian suurimmista saavutuksista sekä nykypäivän läpimurroista. Lehti juhlii ihmisiä ilmailu- ja avaruustutkimuksen takana sekä julkaisee häikäisevimpiä ja nykyaikaisimpia valokuvia. Se vie lukijat tutustumaan ilmailuteollisuuteen kulissien takana.

Joka toinen kuukausi ilmestyvän lehden aihealueita ovat ilmailun historia, moderni ilmailu, sotilasilmailu ja avatuustutkimus.

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

Air & Space/Smithsonian on joka toinen kuukausi ilmestyvä yhdysvaltalainen aikakauslehti, jota julkaisee National Air and Space Museum. Koska museo on osa Smithsonian-instituuttia, lehden täydellinen nimi on Air & Space/Smithsonian. Tästä syystä sana Smithsonian esiintyy myös lehden kannessa Air & Space -sanaparin alla pienemmällä kirjasimilla.

Air & Space -lehti on ilahduttanut ilmailun harrastajia heidän suosikkiaiheillaan jo huhtikuusta 1986 lähtien. Lehdessä korostuvat ihmisten tarinat laitteistojen takana ja sillä on maine viedä lukijat ilmailu- ja avaruusteollisuden paikkoihin, jotka ovat tarkoitettu vain valtuutetuille henkilöille. Lehden aihealueita ovat ilmailun historia, moderni ilmailu, sotilasilmailu, avaruusmatkailu ja avaruusalaan liittyvä fysiikka.

Julkaisu tunnetaan hyvin sen ilmailun historiaa käsittelevistä artikkeleistaan. Vastikään lehdessä kerrottiin Wiley Postin tarina historiallisesta yksinlennosta maailman ympäri vuonna 1933. Toisessa artikkelissa kerrottiin harvinaisesta Toisessa maailmansodassa pudotetusta pommikoneesta, joka nostettiin Englannin kanaalista 27 vuoden jälkeen.

Air & Space -lehden joka numero sisältää myös modernia ja sotilasilmailua käsitteleviä artikkeleja. Äskettäin siinä käsiteltiin Solar Impulse -hanketta, jonka tavoitteena on valmistaa aurinkoenergialla toimiva lentokone, joka voi lentää sekä päivällä että yöllä. Toisessa artikkelissa tarkasteltiin miksi Alaskan maasto ja petollinen sää aiheuttivat Yhdysvaltain korkeimman ilmailuonnettomuusaallon, ja miten teknologia ja FAA saivat sen loppumaan. Sotilasilmailusta kiinnostuneet voivat lukea esimerkiksi Stealth Bomber Elitestä – häivekoneesta, joka on niin harvinainen ja teknisesti kehittynyt, että vain alle sata pilottia pääsee kiipeämään sen ohjaamoon.

Lehdessä käsitellään myös avaruustutkimusta, kuten NASA:n ponnisteluista lähettää astronautteja ulkoavaruuteen saadakseen haltuunsa pienen asteroidin tutkimuksia varten. Toisessa artikkelissa keskustellaan elämän mahdollisuuksista punaisia kääpiöitä kiertävillä planeetoilla, joita on tutkijoiden mukaan olemassa miljardeja.

Katso myös:

Kenelle?

Ilmailusta ja avaruuslennoista kiinnostuneille

Ilmestyy

6 numeroa vuodessa

Julkaisija

Smithsonian Enterprises

Päätoimittaja

Linda Musser Shiner

Ensimmäinen numero

huhtikuu 1986

Levikki

187 339 (AAM 2016)

Lukijamäärä

-

Lukijaprofiili

98 % mieslukijoita, 2 % naislukijoita

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

0886-2257

Maa

Yhdysvallat

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram