Sound on Sound

Sound On Sound on maailman suurin ja paras äänitallennuksen ja -tuotannon erikoislehti. Sitä pidetään kansainvälisesti hi-tech äänilevyteollisuuden raamattuna.

Joka kuukausi se tarjoaa enemmän sivuja kuin mikään toinen julkaisu täynnä äänitysjärjestelmien, DAW-ohjaimien, virtuaalisoittimien, syntetisaattorien, koskettimistojen ja räkkien, samplerien, audiointerfacejen, mikseripöytien, efektien ja prosessorien, mikrofonien, monitorien sekä muiden studiolaitteiden ja -tarvikkeiden testejä ja arvosteluja. Lisäksi lehti sisältää runsaasti parhaiden muusikkojen, miksaajien ja levytuottajien eksklusiivisia haastatteluja.

Lehden säännölliset oppitunnit ja käytännölliset how to -tekniikat tarjoavat asiallisia neuvoja sekä aloittelijoille että ammattilaisille kattaen koko äänityksestä tuotantoon ja studiolaitteisiin.

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

Sound on Sound -lehden logo

Sound on Sound on yksityisomistuksessa oleva musiikkiteknologian aikakauslehti, jota julkaisee SOS Publications Group. Lehden toimipaikka on Cambridgessä, Isossa-Britanniassa. Lehti sisältää elektronisten soittimien ja äänityslaitteiden testejä sekä alan ammattilaisten haastatteluja. Teknisen fokuksen ansiosta Sound on Sound on suunnattu pääasiassa äänitysstudioammattilaisille, artistien projektistudioille ja kotiäänitysharrastajille. Tammikuusta 1994 lähtien kaikki lehdessä julkaistut uutiset ja artikkelit on julkaistu tilaajien käyttöön myös lehden verkkosivuilla sisältäen usein myös multimediaa, kuten videoita ja äänitiedostoja.

Lehden sisältöä

Kuukausittaisten uutisten ja tuotetestien lisäksi lehdessä on kaksi kolumnia: PC Notes ja Apple Notes, jotka keskittyvät Microsoftin ja Applen tietokoneiden laitteistoihin ja ohjelmistoihin. Lisäksi se sisältää Techniques-osion, jonka artikkeleissa annetaan neuvoja johonkin tiettyyn audiolaitteistoon ja -ohjelmistoon.

Joka numero sisältää useita artikkeleja erityisellä fokuksella:

  • Playback: lehden lukijoiden lähettämien raitojen arvosteluja
  • Classic Tracks: suositun klassikkokappaleen tai -artistin historiaa ja keskustelua siitä, usein myös artistin haastattelu
  • Inside Track: haastatteluja ja keskustelua artistin ja hänen valikoitujen kappaleiden tuotantotyylistä
  • Studio SOS: Sound on Soundin asiantuntijatiimi avustaa lukijan studion makeoverissa ja artikkelin täydentää lukijan reaktio lopputulokseen
  • Mix Rescue: SOS-tiimi uudelleentyöstää lukijan moniraitaäänityksen parempien tulosten saamiseksi
  • The Mix Review: Ajankohtaisten kaupallisten julkaisujen analyysejä ja keskustelua tuotannollisesta näkökulmasta

Lisäksi lehdessä on useita säännöllisiä osioita, jotka tarjoavat lisää tietoa ja näkemyksiä musiikin äänityksestä ja teknologiasta. Niitä ovat:

  • Q&A: lukijoiden kysymyksiä ja toimituksen vastauksia niihin
  • Sounding Off: musiikin ammattilaisen kirjoittama vieraskolumni, jossa käsitellään musiikkialan kysymyksiä
  • Classifieds: yritysten ja lukijoiden mainoksia

Sound on Sound ei tarjoa arvosanoja arvostelemilleen tuotteille. Sen sijaan arvostelujen yhteydessä on useita info-laatikoita, jotka auttavat lukijoita tekemään oikeita valintoja. Niitä ovat esimerkiksi tuotteiden hyvät ja huonot puolet, vaihtoehtoisten ja samankaltaisten tuotteiden ominaisuudet ja hinnat sekä arvosteltavan tuotteen hinta, valmistajan yhteystiedot ja muut tiedot.

Lehti järjestää vuosittain SOS Awards -kilpailun, jossa lehden lukijat äänestävät mielestään vuoden parhaat tuotteet. Kunkin kategorian voittajat paljastetaan NAMM Show -tapahtumassa.

Lehdestä ilmestyy kaksi kansainvälistä painosta. Pohjois-Amerikan painos alkoi ilmestymään vuonna 2001 ja se sisältää kaikki Britannian painoksessa julkaistavat artikkelit, paikallisten jakelijoiden yhteystietoja, hintatiedot dollareissa sekä paikallisia mainoksia. Brasilian painos on ilmestynyt vuodesta 2010 lähtien ja se sisältää Britannian painoksesta käännettyjä artikkeleja.

Lehden historiaa

Sound on Sound -lehden perustivat veljekset Ian ja Paul Gilby vuonna 1985. Bill Nelson's Red Noisen albumista nimensä saanut lehti esiteltiin The Tube -tv-sarjassa, ja se keskittyi MIDI-tiedonsiirtoteknologiaan, tietokoneteknologiaan ja äänityslaitteistoihin. Perustamisen aikaan julkaisua toimitettiin BBC Micro -tietokoneilla ja lehden sivut liimattiin fyysisesti yhteen vahalla. Nykyisin lehti on kokonaan värillinen ja se toimi tiennäyttäjänä aikana, jolloin muissa lehdissä neliväriteknologiaa käytettiin vielä vain kansikuvassa ja erikoisartikkeleissa.

Vuonna 1996 SOS Publications avasi verkkosivut, jotka tarjoavat kaikki painetussa lehdessä julkaistut artikkelit digitaalisessa muodossa, sekä runsaasti niihin liittyvää lisäsisältöä, kuten ääni- ja videotiedostoja. Sivustoi kasvoi sisältämään keskustelufoorumin, tilaajaosion sekä musiikin äänitys- ja teknologiasektoreiden ammattilaisten ja yritysten hakemiston. Nykyään sivuilta löytyy myös podcasteja, video-haastatteluja, tuote-esittelyjä, artikkeleja ja uutisia.

Sound on Sound osallistuu säännöllisesti musiikkiteknologian konferensseihin kaikkialla maailmassa, kuten AES, NAMM, NAB, IBC ja Musikmesse, ja raportoi niistä artikkelein, videoin ja podcastein.

SOS:n sisarlehti oli vuosina 2008-2009 ilmestynyt Performing Musician.

Kenelle?

Äänitysstudioammattilaisille ja -harrastajille

Ilmestyy

12 numeroa vuodessa

Julkaisija

SOS Publications Group

Päätoimittaja

Paul White

Ensimmäinen numero

1985

Irtonumero

11,80 € (Lehtipiste)

ISSN

0951-6816

Maa

Iso-Britannia

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram