Olive (kirjoitusasu pienellä olive) on brittiläinen kuukausittain ilmestyvä ruokalehti, jota julkaisee Immediate Media. Se perustettiin vuonna 2003 ja se sisältää reseptejä, ravintoloita ja ruokamatkailua. Lehden säännöllisiä ravintola-arvostelijoita ovat Tom Parker-Bowles ja Rebecca Seal. Matkailukolumnia kirjoittaa Marina O'Loughlin.
Olive on asioihin perehtynyt, arvovaltainen, hyvännäköinen ja nokkela lehti, joka tyydyttää älykkäiden ja trenditietoisten lukijoiden ruokahalua. Näyttävä ulkoasu, terävät kirjoitukset ja hyvin kehittynyt huumori ovat asioita, jotka erottavat sen muista ruokalehdistä.
Vakiosisältöä
Lehti sisältää sekoituksen mielikuvituksellisia, mutta saavutettavia reseptejä ja ravintola-arvosteluja:
- Need To Know - hyötytietoa
- Cook Weekend - viikonloppuruokia
- Cook Everyday - aamiaisia, lounaita, päivällisiä, jälkiruokia, sesonkiruokia, terveellisiä ruokia
- Eat Explore Enjoy - ruokamatkailua
- Lulu's Lowdown
Lisäksi lehdessä on runsaasti ruokaan keskittyvää matkailua:
- Weekender
- Bitesize breaks
- Cook like a local
- On a shoestring
Oliven lukijakunta koostuu vanhemmista, joiden lapset ovat lähteneet kotoa, urbaaneista foodieista ja ruokafanaatikoista.
Verkkosivusto
Lehden verkkosivut olivemagazine.com avattiin tammikuussa 2015. Sivuilta löytyy muun muassa yli 3 000 reseptiä, ravintola-arvosteluja, matkailun inspiroimaa sisältöä, uutisia, trendejä ja oppaita sekä Rhodri Marsdenin vakiokolumni.
Sivusto tavoittaa yli 350 000 uniikkia kävijää kuukausittain.
Katso myös: