Neo

Brittiläinen NEO-lehti on ratsastanut aasialaisen animaation aallonharjalla vuodesta 2004. Lehti tarjoaa tuoreimman animen, mangan ja aasialaisen elokuvan lukijoidensa ulottuville niin Japanista, Koreasta kuin Kiinastakin.

Lehden joka numero tarjoaa artikkeleja, ennakkoja, arvosteluja ja oppaita uusimpaan animeen, mangaan, aasialaisiin elokuviin ja peleihin Britannian, Yhdysvaltain ja Japanin johtavilta asiantuntijoilta. Tämän lisäksi lehdessä on Aasian musiikkimaailman kuumimpien nimien haastatteluja ja paljon muuta.

NEO on sitoutumaton julkaisu ja sen puolueeton toimitus takaavat, että saat aina rehellisen ja asioista perillä olevan mielipiteen kaikista DVD- ja CD-levyistä, kirjoista ja muista. Jos tuote on loistava, tiedät, että saat rahoillesi vastinetta. Ja jos se on huono, saat varmasti kuulla myös siitä.

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

Neo (katakanaksi ネオ) on 100-sivuinen kuukausittain ilmestyvä aikakauslehti, jota julkaisee Iso-Britanniassa ja Irlannissa Uncooked Media. Lehti keskittyy itäaasialaisen viihteen eri osa-alueisiin, kuten japanilaiseen animeen, mangaan, hongkongilaisiin, korealaisiin ja japanilaisiin elokuviin, japanilaiseen pop- ja rock-musiikkiin sekä visual keihin.

Lehti tarjoaa itäaasialaisen viihteen: animen, mangan, videopelien, elokuvien ja kirjojen arvosteluja. Lehden sisältöä ovat esimerkiksi elokuvaohjaajien elämäkerrat, japanilaiset keittokirjat, kuukausittainen manga-piirtäjän opas, aasialaisten näyttelijöiden ja bändien haastatteluja, lukijoiden kirjeet mukaan lukien lukijataidetta ja mielipiteitä eri aiheista sekä anime- ja manga-cosplaykuvia.

Vuodesta 2009 Neo on tarjonnut lukijoille mahdollisuuden arvostella lehdessä aiemmin esiteltyä animea.

Neo jakaa vuosittain itäeurooppalaisen viihteen palkinnot Britanniassa. Voittajat päätetään äänestyksessä, johon myös Neon lukijat voivat osallistua. Äänestäminen tapahtuu verkossa ja voittajat julkistetaan Lontoon MCM Expossa.

Neo on saatavilla Suomessa Lehtipisteiden irtonumeromyynnissä (10,40 €/numero) sekä tilattavissa kotiin kannettuna vuoden määräaikaistilauksena (sis. 12 numeroa).

Aasialainen viihdekulttuuri

Mikä tekee Japanilaisesta kulttuurista niin hämmästyttävän luovan ja innovatiivisen? Sitä emme tiedä, mutta olemme siitä erittäin kiitollisia!

Japanilainen kulttuuri on loputtoman kiehtovaa. Se tuo inspiraatioita ja nostaa esiin näkökulmia, joita länsimaisista julkaisuista puuttuu.

Kenties parhaita esimerkkejä tästä ihmeestä ovat Studio Ghibllin ja Hayao Miyazakin kauniit elokuvat. Ne ovat häkellyttävän tyylikkäitä ja upeasti suunniteltuja animaatioita, jollaisia maailma ei ole ennen nähnyt. Monet näistä länsimaissa menestyksekkäästi julkaistuista animaatioista, kuten Naapurini Totoro, Ponyo rantakalliolla ja kenties niistä kuuluisin Henkien kätkemä, kertovat hämmästyttäviä tarinoita, jotka vaikuttavat tulevan jostain kaukana olevasta toisesta maailmasta.

Voit katsoa esimerkiksi Liikkuvan linnan, joka kertoo tarinan nuoresta tytöstä, jonka iätön velho on kironnut näyttämään vanhalta. Velho asuu mekaanisessa linnassa, joka kävelee maitten ja elävän liekin päällä. Tai ehkä haluat nähdä elokuvan, jossa mies/sika lentää hävittäjää Adrianmeren yllä? Siinä tapauksessa Porco Rosso (Punainen sika) on elokuva juuri sinulle.

Aasialaiseen kulttuuriin liittyy hämmästyttävä mielikuvitusmaailma, johon on helpointa kastaa varpaansa lukemalla artikkeleja ja arvosteluja aiheeseen tarkoin perehtyneestä lehdestä!

Lisätietoa ja lähteet:

Kenelle?

Aasialaisesta animesta, mangasta ja pop-kulttuurista kiinnostuneille

Ilmestyy

12 numeroa vuodessa

Julkaisija

Uncooked Media

Päätoimittaja

Gemma Cox

Ensimmäinen numero

joulukuussa 2004

Levikki

-

Lukijamäärä

-

Lukijaprofiili

-

Irtonumero

10,40 € (Lehtipiste)

ISSN

1744-9596

Maa

Iso-Britannia

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram