Match

Match! on pakollinen jalkapallolehti kaikille nuorille brittifutiksen faneille. Valioliigan, divarien ja muiden Euroopan sarjojen tuoreimpien uutisten ja siirtohuhujen lisäksi se tarjoaa maailman parhaiden futareiden syväluotaavia haastatteluja.

Viikoittain ilmestyvä lehti on pullollaan mielenkiintoista ja hauskaa luettavaa, julisteita, tietovisoja, otteluennakoita, tietoa konsoleiden futispeleistä, kilpailuja ja tilastoja.

Match-lehti on nyt tilattavissa Suomeen vuoden määräaikaistilauksena, joka sisältää 51 numeroa tuhtia pakettia futistietoa. Katso tarjous ja tilaa itselle tai anna täydellinen lahja. Lehti on englanninkielinen.

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

Match (kirjoitusasu usein Match!) on brittiläinen viikoittain ilmestyvä jalkapallolehti, jonka kohderyhmää ovat teini- ja esiteini-ikäiset jalkapallofanit. Vuonna 1979 perustetun lehden kokonaislevikki oli 43 500 (ABC 2014).

Lehti sisältää haastatteluja, taitokouluja, tietovisoja sekä viikottaiset tulokset, sarjataulukot ja pelaajien arvosanat neljästä Englannin divisioonasta ja Skotlannin pääsarjasta. Lehti käsittelee pääasiassa Englannin Valioliigan joukkueita ja pelaajia, mutta mukana on jonkin verran sisältöä myös Espanjan La Ligasta, Italian Serie A:sta ja kansainvälisestä jalkapallosta.

Match! lehden logo

Match-lehden historiaa

Match perustettiin syyskuussa 1979 ja lehden alkuperäinen päätoimittaja oli Mel Bagnall. Lehden ensimmäisen numeron kannessa esiintyi Kevin Keegan, joka tuki lehteä omalla kolumnillaan, Learn to Play the Keegan Way. Ensimmäisen numeron mukana tuli 80-sivuinen tarra-albumi ja lisäksi siinä oli Steve Coppellin, Ossie Ardilesin ja Brian Cloughin kirjoittamia kolumneja. Lehden myöhempiä kolumnisteja olivat muiden muassa David Platt, Mark Bright ja Ryan Giggs.

Maaliskuussa 1980 lehti julkaisi ensimmäisen Matchman of the Month -kilpailun, jonka voittaja ratkesi pelaajan saamien otteluarvostelujen perusteella. Ensimmäisen palkinnon voitti Ossie Ardiles, joka jätti taakseen Trevor Francisin.

Perustamisensa jälkeen lehti ei onnistunut kasvattamaan levikkiään pahimman kilpailijansa Shoot-lehden kustannuksella. Vasta 1990-luvun puolivälissä se elvytettiin uudestaan henkiin päätoimittaja Chris Huntin avulla, jolla oli kokemusta teini-ikäisille suunnatuista musiikki- ja urheilulehdistä. Huntin toimikaudella lehti uudistui ja ohitti lopulta Shootin tullakseen Britannian myydyimmäksi jalkapallolehdeksi. Lehden viikkolevikki nousi parhaimmillaan 242 000:een. Matchin kulta-aikoina monet sen kilpailijoista joko lopettivat kokonaan tai muuttuivat ilmestymään kuukausittain, kuten Shoot.

Helmikuussa 2008 Match sai jälleen kovan kilpailijan, kun BBC julkaisi Match of the Day -jalkapallolehden. Nykyisin levikiltään Britannian suurin jalkapallolehti on FourFourTwo, joka tosin on suunnattu enemmän aikuiselle yleisölle.

Monet merkittävät urheilutoimittajat ovat aloittaneet uransa Matchissa, mukaan lukien The Sunin Mark Irwin, FourFourTwon Hugh Sleight, The News of the Worldin Ray Ryan, Adrian Curtis ja Rob Shepherd.

Seuraa lehteä somessa: Facebook, Twitter & YouTube.

Lähteet: Wikipedia, matchmag.co.uk

Ilmestyy

51 numeroa vuodessa (joka tiistai)

Julkaisija

Bauer Media Group

Päätoimittaja

James Bandy

Ensimmäinen numero

syyskuussa 1979

Levikki

43 500 (ABC 2014)

Lukijamäärä

383 000 (ABC 2014)

Lukijaprofiili

72 % poikia, 28 % tyttöjä, lukijoiden keski-ikä 11 vuotta (Media Pack 2016)

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

-

Maa

Iso-Britannia

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram