Linux Format

Linux Format on täydellinen oppaasi Linuxin maailmaan. Oletpa sitten vasta löytänyt Linuxin tai kokopäiväinen guru, tämä 13 kertaa vuodessa ilmestyvä lehti sisältää kaiken tarvitsemasi saadaksesi enemmän irti käyttämästäsi järjestelmästä.

Lehti sisältää monipuolisen sekoituksen artikkeleja, arvosteluja ja käytännöllisiä tutoriaaleja, jotka opastavat kaikessa mahdollisessa ohjelmistojen asentamisesta socket-ohjelmointiin ja verkon hallintaan. Ajatuksia herättävät artikkelit ja haastattelut keskittyvät avainteknologioihin, trendeihin ja ongelmiin ilmaisen ja avoimen lähdekoodin maailmassa.

Linux Format -lehti tilattavissa nyt Suomeen kotiovelle kannettuna painettuna lehtenä, digitaalisena painoksena tai edellisten yhdistelmänä!

Linux Format (LXF) on Britannian ensimmäinen Linux-aiheinen aikakauslehti ja vuodesta 2013 lähtien myös maan myydyin Linux-julkaisu. Sitä myydään ympäri maailmaa. Lehteä julkaisee Future plc, joka julkaisee myös .net-, MacFormat- ja PC Gamer -lehtiä sekä monia muita tietoteknisiä aikakauslehtiä. Linux Format ilmestyy 13 kertaa vuodessa ja sen aiemmin ilmestyneisiin numeroihin viitataan lehden lyhenteellä LXF, jota seuraa järjestysnumero. Esimerkiksi LXF103 viittaa lehden 103. numeroon.

Lehti sai alkunsa vuonna 1999 yhden numeron pilottina nimellä Linux Answers ja alkoi ilmestymään nykyisellä nimellään toukokuussa 2000. Sen perustivat ja tuottivat pieni työryhmä, johon kuuluivat päätoimittaja Nick Veitch, taiteellineen toimittaja Chris Crooker ja toimittaja Richard Drummond, jotka loivat lehden perusarvot ja alkuperäisen ulkoasun.

Nykyään Linux Formatista ilmestyy käännetyt painokset italiaksi, kreikaksi ja venäjäksi. Yhdysvalloissa lehteä myydään Barnes & Noblesin myymälöissä ja isoissa kirjakaupoissa.

Lehden sisältö

Linux Format on Linux- ja open source -yhteisöjen ääni. Sen sisältö on pääpiirteittäin samanlaista kuin muissakin tietokonelehdissä, mutta se on suunnattu Linux-käyttöjärjestelmän käyttäjille. Lehti sisältää arvosteluja, yhteenvetoja, teknologia-artikkeleja sekä eri tasoisille käyttäjille suunnattuja tutoriaaleja.

Lehden ainutlaatuinen tyyli tuo lukijoilleen viihdyttäviä ja olennaisia uutisia ja arvosteluja tuoreimmista Ubuntu-, OpenSUSE-, Red Hat- ja monista muista johtavista jakeluista.

Linux Formatin syvälliset ja pitkähköt opetustutoriaalit mahdollistavat taitojen kehittämisen Linux-käyttöjärjestelmän ja siihen liittyvien ohjelmistojen kanssa. Coding Academy -osiossa opit Python- ja Android-ohjelmointia ja näet, miten saat eniten irti teknologioista, kuten Gnome 3, KDE 4 ja Unity.

Lehden mukana tulee usein DVD-levy, joka sisältää Linux-jakeluita ja muita ilmaisohjelmistoja. Se ottaa vastaan artikkeleja ja aihetoiveita myös lukijoilta.

Oletpa sitten IT-alan ammattilainen, ylläpitäjä tai haluat vain tehdä datailusta jälleen kivaa, on Linux Format lehti juuri sinulle!

Päätoimittajalta

"Linux Formatissa suhtaudumme intohimolla GNU/Linuxiin, ilmaiseen open source -ohjelmistoon, sekä ihmisiin, jotka kehittävät sitä ja käyttämiämme yhteisöjä. Jos haluat laajentaa tietämystäsi, saada enemmän irti koodistasi ja löytää uusia teknologioita, on Linux Format yhden pysähdyksen lehtesi. Se kattaa parhaat palat FOSS:sta, Raspberry Pi:sta ja monista muista!"

Neil Mohr, päätoimittaja

Lehti lyhyesti

 • LXF on Britannian ensimmäinen ja myydyin Linux-lehti.
 • Ilmestyy 13 kertaa vuodessa.
 • Jaetaan ja luetaan ympäri maailmaa.
 • Linux- ja open source -yhteisöjen ääni.
 • Uutisia, arvosteluja, ohjelmointia ja tutoriaaleja.
 • Mukana DVD, jossa distroja ja ilmaisohjelmistoja.

Saatavuus ja tilaaminen

Linux Format on saatavilla irtonumerona hyvin varustelluista lehtipisteistä (hinta 12,80 €, 2017).

Lehden voi myös tilata Suomeen kotiovelle kannettuna painettuna lehtenä tai iOS- ja Android-laitteilla toimivana digilehtenä. Lehdestä ilmestyy vuoden aikana 13 numeroa.

Näin teet lehtitilauksen:

 1. Siirry kustantajan verkkokauppaan katso tarjous -linkistä.
 2. Valitse haluamasi painos (printti, digi tai printti + digi).
 3. Valitse toimitusalueeksi Eurooppa.
 4. Valitse neljästi vuodessa laskutettava kestotilaus tai vuoden määräaikainen tilaus.
 5. Siirry maksamaan tekemäsi tilaus.

Tilauksen voi maksaa SSL-salatun yhteyden kautta Visa- ja MasterCard-luottokortilla tai PayPalilla.

Painettu lehti lähetetään Isosta-Britanniasta ja saat ensimmäisen numeron 7-21 päivän kuluessa tilauksesta. Jatkossa saat numerot tyypillisesti 10-14 päivässä niiden julkaisusta.

Katso myös:

Kenelle?

Linux-käyttäjille

Ilmestyy

13 numeroa vuodessa

Julkaisija

Future Publishing Ltd

Päätoimittaja

Neil Mohr

Ensimmäinen numero

toukokuussa 2000

Levikki

19 000 (2014)

Irtonumero

12,80 € (Lehtipiste 2017)

ISSN

1470-4234

Maa

Iso-Britannia

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram