Hang Up! Magazine

Hang Up on suomalainen rullalautailulehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Hangupista on tullut koko kansan skeittilehti, joka kuvaa skeittauskulttuuria mielenkiintoisesti, rennon humoristisella otteella ja skeittaajien omalla kielellä.

Hangup sisältää haastatteluja, teema-artikkeleja sekä visuaalisesti hienoja skeittauskuvia. Lehden muita aihealueita ovat katumuoti, musiikki ja kulttuuri.

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

Hang Up! on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä suomalainen skeittilehti. Vuonna 2007 perustetusta lehdestä on tullut koko kansan skeittilehti, joka tarjoaa lukijoilleen rennolla ja humoristisella otteella skeittauskulttuuria mielenkiintoisesti ja skeittaajien omalla kielellä. Lehden toimittajat ovat itsekin skeittaajia ja skeneen vihkiytyneitä.

Hang Up! -lehden parasta antia ovat korkeatasoiset haastattelut, teema-artikkelit sekä isot skeittikuvat, joita ryhdittävät lehden vahvasti visuaalinen ote.

Rullalautailu eli skeittaus on laji, joka muuttuu jatkuvasti ja on nykyään hyvin erilaista kuin viisi tai kymmenen vuotta sitten. Suurin buumi harrastajamäärissä on taittunut, mutta he, jotka jatkavat todistavat, ettei skeittaus ole vain lasten ja nuorten harrastus. Vielä muutama vuosi takaperin 40-vuotias skeittaaja oli harvinaisuus, mutta ei enää.

Skeittaus on hyvää liikuntaa, joka kehittää kehonhallintaa. Tästä osoituksena esimerkiksi se, että Suomen Sydänliitto on myöntänyt Skeittiliitolle palkinnon nuorten terveyden ja liikunnan edistämisestä. Järjestäytyneiden seurojen puute vaikeuttaa lajin suosion arvioimista, mutta se on jo usemman vuoden ollut Suomessa kymmeniä tuhansia. Arvioiden mukaan joka viides 10-15 -vuotias harrastaa nykyään skeittausta, mistä voidaan kiittää kehitettyneitä harrastusmahdollisuuksia. Tällaisia ovat tarjonneet muun muassa betonista rakennetut skeittipaikat.

Skeittaus on myös kansainvälistä. Lajin harrastajat matkustelevat paljon ympäri maailmaa alan kisoissa ja kuvausmatkoilla. Skeittaajat myös kuvaavat ahkerasti omaa tai kavereidensa skeittausta – olipa tallennusvälineenä sitten kamera, videokamera, kypäräkamera tai kännykkäkamera. Videoiden editointi opitaan jo nuorena ja skeittausvideot löytävät nopeasti myös tiensä YouTuben kaltaisiin videopalveluihin ja blogeihin.

Monille skeittaus on enemmän kuin harrastus– se elämäntapa, joka jatkuu myös silloin kun ei olla laudan päällä. Skeittikulttuuriin liittyy videoita, valokuvausta, kirjallisuutta, musiikkia, piirtämistä, taidetta ja monia muita visuaalisia asioita, jotka täydentävät harrastusta. Myös Hangup on hyvin visuaalinen lehti, eikä se kirjoita pelkästään skeittauksesta. Ehkä juuri siksi se vetää lahden pariin lukijoita myös lajin ulkopuolelta, kuten musiikin harrastajia ja suurkuluttajia. Skeittaajia kiinnostaa myös katumuoti, pelaaminen, elektroniikka, viihde, ja kulttuuri.

Toistaiseksi neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Hangup on aktiivinen myös nettisivuillaan osoitteessa Hangup.fi, josta löytyy muun muassa artikkeleja ja suosittu keskustelufoorumi. Sivustolta löytyy myös vanhojen lehtien arkisto, joka kattaa kaikki ilmestyneet numerot vuodesta 2010 lähtien. Arkistoidut lehdet on ladattavissa AppStoren kautta näköislehtinä. Hangup on aktiivinen myös Facebookissa ja Instagramissa, joissa voit tutustua lehden rentoon skeittihuumoriin.

Lehden toimituskuntaan kuuluvat Sami Välikangas, Mikko Kempas, Joonas Pulkkinen ja Duke.

Hangup on saatavilla irtonumeromyynnissä ympäri Suomea ja tilattavissa kestotilauksena koko vuodeksi.

Kenelle?

Skeittaajille ikään ja sukupuoleen katsomatta

Ilmestyy

4 numeroa vuodessa

Julkaisija

Krook Media Oy

Päätoimittaja

Sami Välikangas

Ensimmäinen numero

2006

Levikki

15 000 (painos)

Lukijaprofiili

90 % miehiä, 10 % naisia

Irtonumero

7,50 € (Lehtipiste)

Maa

Suomi

Kieli

suomi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram