Food Network Magazine on kuukausittain ilmestyvä yhdysvaltalainen ruoka- ja juomalehti, jonka perustivat Hearst Comporation ja Scripps Networks Interactive. Lehti pohjautuu jälkimmäisen suosittuun Food Network -televisiokanavaan. Lehti sai alkunsa vuonna 2008, jolloin siitä painettiin kaksi testinumeroa. Ensimmäinen virallinen numero ilmestyi kesäkuussa 2009. Nykyään lehti tavoittaa 5 miljoonaa lukijaa ja sen kokonaislevikki on 1,7 miljoonaa kappaletta. Food Network Magazine ilmestyy 10 kertaa vuodessa.
Food Network on ainutlaatuinen lifestyleverkosto, johon kuuluu foodnetwork.com -verkkosivusto ja aikakauslehti, jotka yhdistävät lukijoita ruoan voimalla ja ilolla. Verkosto pyrkii olemaan katsojien ja lukijoiden paras ystävä, joka on sitoutunut johtamaan opettamalla ja inspiroimalla kykyjen ja asiantuntemuksen kautta. Food Network levittyy yli 100 miljoonaan yhdysvaltalaiseen kotiin ja sen verkkosivuilla vierailee yli 9,9 miljoonaa uniikkia kävijää kuukausittain.
Food Network Magazine tarjoaa
- Yli 100 reseptiä joka numerossa kaikkiin tilanteiseen.
- Irrotettava reseptivihko, jossa 50 reseptiä joka kuukausi twistillä.
- Ruoanlaitto- ja viihdytysvinkkejä kaikilta Food Networkin tähdiltä.
- Ruokauutisia innovatiivisista keittiötyökaluista ja -gadgeteista sekä kaikki uusimmat ruokatrendit.
- Parhaat ruokapaikat ja -suositukset koko maassa.
- Ilmestyy joka toinen kuukausi (10 numeroa vuodessa).
- Tilausvahvistus postikortilla 2-3 viikkoa tilauksesta.
Lehden historiaa
Lokakuussa 2008 Hearst ilmoitti aloittaneensa yhteistyön Scripps Networksin kanssa rakentaakseen Food Network Magazinen. Rachael Ray Every Day -lehdessä aiemmin työskennelleestä Maile Carpenterista tuli Food Network Magazinen ensimmäinen päätoimittaja. Lehti aloitti mainostajille alunperin luvatulla 300 000 kappaleen painoksella, mutta internetin ja television luoman merkittävän lukijamäärän kasvun ansiosta painos nostettiin 1,25 miljoonaan jo yhdeksän ilmestyneen numeron jälkeen (2009-2010).
Lehden sisältöä
Lehden joka numerossa esiintyvät Food Networkista tuttuja kasvoja, sekä vilkaisuja heidän ohjelmiinsa ja keittiöihinsä kulissien takaa. Lehdessä esitellään myös keittiötyökaluja, ruokatuotteita, uusia ravintoloita, reseptejä sekä ruokia kaikkialta Yhdysvalloista.
Lehdessä ovat esiintyneet muun muassa seuraavat kokit: Alton Brown, Guy Fieri, Bobby Flay, Ina Garten, Michael Symon, Melissa d'Arabian, Rachael Ray, Tyler Florence, Ellie Krieger, Ted Allen, Morimoto, Aida Mollenkamp, Anne Burrell, Aarón Sanchez, Jose Garces, Pat Neely, Sunny Anderson ja Nigella Lawson.
Food Network Magazine on saanut ensimmäisten vuosien aikana useita journalistipalkintoja.
Lehti ei ole Suomessa irtonumeromyynnissä, mutta sen voi tilata kotiin kannettuna vuoden määräaikaistilauksena, joka sisältää 10 numeroa.
Lisätietoa lehdestä löydät sen verkkosivuilta. Tuotekuvauksen lähteenä käytetty englanninkielistä Wikipediaa.