Amateur Photographer

Amateur Photographer on maailman vanhin valokuvauslehti. Tämä brittiläinen viikkojulkaisu on ilmestynyt vuodesta 1884 lähtien ja se on yksi arvostetuimmista auktoriteeteista valokuvauksen maailmassa.

Lehti sisältää valokuvaukseen liittyviä uutisia, arvostettuja ja luotettavia välinetestejä, tekniikoita, lukijoiden kuvia, ammattilaisten vinkkejä, maailman johtavien valokuvaajien haastatteluja, kilpailuja sekä runsaasti käytännön tietoa omien valokuvaustaitojen kehittämiseen.

Amateur Photographer tilattavissa nyt Suomeen vuoden (51 numeroa) tai kahden vuoden (102 numeroa) tilausjaksolla. Voit valita kotiin kannettuvan painetun lehden tai ladattavan digilehden tilauksen.

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

Amateur Photographer -lehden logo

Amateur Photographer (AP) on brittiläinen, viikoittain ilmestyvä valokuvauslehti, jota julkaisee Time Inc (UK) Ltd. Lehti tarjoaa valokuvaukseen liittyviä artikkeleja, kuten varustearvosteluja, valokuvaustekniikoita sekä ammattilaisvalokuvaajien haastatteluja.

Vuosikymmenten aikana se on vakiinnuttanut paikkansa johtavana valokuvausviikkolehtenä. Siihen ovat kirjoittaneet vuosien varrella lukuisat maineikkaat valokuvaajat, kuten Alfred Stieglitz, Frank Meadow Sutcliffe, David Bailey ja Bob Carlos Clarke.

Maailman vanhin valokuvauksen viikkolehti

Amateur Photographer -lehden ensimmäinen numero ilmestyi 10.10.1884, eli se on yli 130 vuotta vanha. Tämä tekee siitä maailman vanhimman viikoittain ilmestyvän valokuvauslehden. Se on sekä amatööri- että ammattilaisvalokuvaajien raamattu ympäri maailmaa.

Lehti on maailmanlaajuisesti tunnettu arvovaltaisista ja kattavista välinearvosteluistaan. Se tarjoaa alan uutiset, tapahtumat, hinnat, tekniikat, välinearvostelut ja pimiövinkit aina ensimmäisenä. Lisäksi lehdessä on lukijoiden kuvia, ammattilaisten profiileja ja asiantuntijoiden neuvoja.

AP vetoaa uutta kameraa tai välineistöä hankkiviin ja valokuvausta opetteleviin ihmisiin, jotka haluavat kehittää omaa tekniikkaa ja oppia parhailta. Lehdellä on pitkälti yli 100-vuotinen historia ja se on tänään merkityksellisempi ja tärkeämpi kuin koskaan ennen.

Lehden vakiosisältöä

Lehden sisältö rakentuu tyypillisesti seuraavien osioiden ympärille:

 • AP News - Tuoreita uutisia digitaalisen valokuvauksen maailmasta, mukaan lukien uusien tuotteiden lanseeraukset, valokuvauskilpailut ja tulevat tapahtumat.
 • AP Review - Viikoittainen yhteenveto kirjoista, esittelyistä ja verkkosivuista.
 • Letters - Lukijoiden kirjeitä koskien tapahtumia, näkökulmia ja lehdessä julkaistuja artikkeleja.
 • Photo Insight - Joka viikko yksi valokuvaaja kertoo tietyn valokuvan idesta ja siinä käytetyistä tekniikoista.
 • Reader Spotlight - Lukijoiden kuvia. Lukijat voivat lähettää jopa 10 valokuvaa ja valitut kuvat julkaistaan. Julkaistuista kuvista maksetaan palkkio.
 • AP's Icons of Photography - Kamera, valokuva, valokuvaaja tai muu merkittävä henkilö valokuvauksen historiasta.
 • Insider Knowledge - AP:n lukija tarjoaa oppaan suosikki kuvauskohteeseensa.
 • AP Test Bench - Maailmankuulut valokuvauslaitteiden testit. Lehdessä julkaistuja testejä myydään erikseen.
 • Ask AP - Teknistä apua lukijoiden kysymyksiin kirjeitse, sähköpostilla ja foorumilla.
 • AP Appraisal - Lukijan kuvan kritiikkiä. Lukijat voivat lähettää jopa kuusi kuvaa arvosteltavaksi.
 • The Final Frame - Roger Hicksin viikoittainen essee valokuvauksen maailmasta.

Vuoden amatöörivalokuvaaja

Amateur Photographer palkitsee vuosittain vuoden amatöörivalokuvaajan (Amateur Photographer of the Year, APOY). Kilpailu on avoin kaikille, jotka tienaavat vähemmän kuin 10 prosenttia koko vuoden tienesteistään valokuvauksesta. Jokainen lukija saa osallistua kilpailuun yhdellä kuvalla kuukausittain.

Kilpailussa on kuukausittain vaihtuva teema, johon osallistuvan valokuvan tulee liittyiä. APOY-tuomarit karsivat kuvat 50:een, joista 30 parasta julkaistaan lehdessä. Niistä kolme parasta voittaa Canonin sponsoroiman palkinnon.

AP lyhyesti

 • Amateur Photographer tavoittaa viikoittain yli 30 000 lukijaa, joista valtaosa on miehiä.
 • Tunnustetut Amateur Photographer Awards -palkinnot jaettiin vuonna 2014 jo 23:nnen kerran.
 • Vuoden amatöörikuvaaja -palkinto on jaettu jo 40 kertaa ja se on yksi Britannian arvostetuimmista valokuvauskilpailuista. Palkintojen yhteisarvo on yli 30 000 puntaa.
 • School of Photographic Imaging on osa AP:n brändiä ja yksi Britannian suurimmista valokuvauksen etäopiskelun tarjoajista.

Saatavuus ja tilaaminen

Lehti ei ole irtonumeromyynnissä Suomessa, mutta sen yksittäisiä numeroita voi löytää isommista kirjastoista.

Lehden voi kuitenkin tilata Suomeen painettuna lehtenä tai digitaalisena lehtenä. Näin teet tilauksen:

 1. Klikkaa kustantajan verkkokauppaan katso tarjous -linkistä.
 2. Valitse toimitusmaaksi Suomi.
 3. Valitse painettu lehti tai digilehti.
 4. Valitse tilaatko itselle vai lahjaksi.
 5. Valitse tilausjakson pituus (1 tai 2 vuotta).
 6. Siirrä tuote ostoskoriin ja siirry maksamaan tilaus.

Tilauksen voi maksaa suoraan verkkokaupassa yleisimmillä luottokorteilla (Visa, MasterCard ja American Express) sekä PayPalilla. Saat ensimmäisen numeron kahdeksan viikon sisällä tilauksesta. Jatkossa lehti tulee viikoittain kotiin kannettuna 3-8 päivää sen Britannian ilmestymispäivän jälkeen.

Katso myös:

Kenelle?

Valokuvauksen harrastajille

Ilmestyy

51 numeroa vuodessa

Julkaisija

Time Inc (UK) Ltd

Päätoimittaja

Nigel Atherton

Ensimmäinen numero

lokakuussa 1884

Levikki

13 673 (printti+digi ABC 2015)

Lukijamäärä

30 380

Lukijaprofiili

86 % mieslukijoita, 14 % naislukijoita, lukijoiden mediaani-ikä 54 vuotta

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

0002-6840

Maa

Iso-Britannia

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram