Game Informer (GI) on kuukausittain ilmestyvä yhdysvaltalainen videopelilehti, joka sisältää artikkeleja, uutisia, strategiaa, peliarvosteluja sekä niihin liittyviä pelikonsoleita. Lehteä myytiin yli 6,9 miljoonaa kappaletta joulukuussa 2014, mikä tekee siitä Yhdysvaltojen neljänneksi suurimman aikakauslehden levikissä mitattuna. Game Informer sai alkunsa elokuussa 1991, kun FuncoLand alkoi julkaista 6-sivuista lehteä. Lehden omistaa ja sitä julkaisee GameStop Corp., samannimisen peliketjun emoyhtiö, joka osta FuncoLandin vuonna 2000. Tästä syystä myös iso osa lehden markkinoinnista tapahtuu ketjun myymälöissä. Tilaamalla lehden saa pääsyn lehden verkkosivuilla olevaan erikoissisältöön.
Tietoa lehdestä
Lehti ilmestyi alun perin kahden kuukauden välein marraskuuhun 1994 saakka, minkä jälkeen lähtien lehti on ilmestynyt kuukausittain. Joka vuoden huhtikuussa lehti sisältää Game Infarcer -spin-off-julkaisun lehden omana aprillipilana.
Lehdessä on julkaistu kolme Sacred Cows Barbeque -osiota (suom. pyhän lehmän grillaus), jotka ovat tyyliltään samankaltaisia kuin julkisuuden henkilöiden roastit. Grillausten tarkoituksena on ollut "potkaista joitakin pelialan arvostetuimpia ikoneja korkeilta ja mahtavilta jalustoiltaan."
Lehden verkkosivusto gameinformer.com julkaistiin alun perin elokuussa 1996 ja se sisälsi uutisia ja artikkeleja. GameStopin ostettua lehden, sivusto lakkautettiin tammikuussa 2001, mutta se herätettiin jälleen henkiin syyskuussa 2003 uudella ulkoasulla ja uusilla toiminnoilla, kuten arvosteluarkistolla, uutisosiolla ja tilaajille suunnatulla eksklusiivisella osiolla. Uutta sivustoa hallinnoi silloisen PlanetGameCube.comin Billy Berghammer.
Maaliskuussa 2009 lehden online-henkilökunta alkoi luomaan uutta koodia, jolla sivusto uudelleensuunniteltaisiin ajan tasalle. Uusi sivusto julkaistiin saman vuoden lokakuussa ja se sisälsi paljon uusia ominaisuuksia, kuten uuden mediasoittimen, sivuston käyttäjien toimintaa seuraavan syötteen sekä mahdollisuuden jättää omia arvosteluja.
Elokuussa lehdessä julkaistaan Electronic Entertainment Expo -messujen antiin perustuva E3 Hot 50 -listaus, jossa arvostellaan suurin osa tapahtumassa esitellyistä peleistä.
Peliarvostelut
Game Informer arvostelee seuraavilla alustoilla julkaistuja pelejä: Wii, Wii U, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360, PC, Nintendo 3DS ja PlayStation Vita. Aiemmin lehden Classic GI -osiossa julkaistiin myös vanhojen pelien arvosteluja, mutta tästä käytännöstä luovuttiin vuonna 2009.
Lehden toimitus arvostelee pelit asteikolla 1-10 neljännespisteen välein. Yhden pisteen pelejä pidetään kauheina ja täyden kympin pelejä erinomaisen merkittävinä, harvinaisina ja lähes täydellisenä. Vuoteen 2016 mennessä vain 26 peliä on saanut täydet 10 pistettä. Niitä ovat esimerkiksi The Last of Us: Remastered, BioShock Infinite, MassEffect 3, Batman: Arkham City, Grand Theft Auto IV, Call of Duty 4: Modern Warfare ja Resident Evil 4.
Jotkut pelit ovat olleet arvostelijoiden mukaan yksinkertaisesti niin huonoja, että ne ovat saaneet alle yhden pisteen.
Palkinnot
Helmikuussa Game Informerin toimitus kokoontuu valitsemaan edellisvuoden 50 parasta peliä. Pelit on järjestetty julkaisupäivän mukaan, eivätkä ne ole parhausjärjestyksessä. Peleille myönnetään kuitenkin palkintoja, kuten Vuoden peli ja muita tittelejä. Eri pelikategorioissa nimetään myös top 10 parhaat pelit.
Vuonna 2015 Game Informer palkitsi pelejä seuraavissa kategorioissa:
- Paras PlayStation-peli
- Paras Xbox-peli
- Paras Wii U -peli
- Paras PC-peli
- Paras käsikonsolipeli
- Paras mobiilipeli
- Paras toimintapeli
- Paras seikkailupeli
- Paras co-op -peli
- Paras moninpeli
- Paras tappelupeli
- Paras autopeli
- Paras roolipeli
- Paras tasohyppely
- Paras puzzle
- Paras MMO
- Paras MOBA
- Paras musiikkipeli
- Paras ammuntapeli
- Paras simulaatiopeli
- Paras urheilupeli
- Paras strategiapeli
- Paras uudelleenjulkaisu
- Vuoden paras peli
Saatavuus ja tilaaminen
Game Informer ei valitettavasti ole saatavilla irtonumerona Suomessa, mutta sen voi tilata kaikilla alustoilla ja laitteilla luettavana digitaalisena lehtenä. Digilehti toimii iOS-, Android- ja Windows-alustoilla sekä pöytätietokoneilla.