Architectural Review

Architectural Review (AR) on kuukausittain ilmestyvä kansainvälinen arkkitehtuurilehti, jota on julkaistu vuodesta 1896 lähtien.

AR:n sisältö kattaa kaiken rakennetun ympäristön maisemista rakennuksiin ja sisustuksesta kaupunkisuunnitteluun sekä näiden teoriat. Sen tehtävä on haastaa arkkitehtejä syvällisempään tarkasteluun, tarjota parhaita arkkitehtonisia ideoita sekä inspiroida heitä vastaamaan ammatillisiin haasteisiin.

Toimituksellisesti ja visuaalisesti rikas lehti tarjoaa kriittistä ajattelua pyrkimällä olemaan ehdotuksellinen, relevantti ja mukaansatempaava.

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

Architectural Review -lehden logo

Architectural Review (AR) on kuukausittain ilmestyvä brittiläinen arkkitehtuurilehti. Se on ilmestynyt vuodesta 1896 lähtien ja sitä julkaisee nykyään Emap Limited. Lehden artikkelit kattavat kaiken rakennetun ympäristön – johon sisältyy maisemat, rakennusten suunnittelu, sisustussuunnittelu ja urbanismi – sekä edellisten teoria. Lehden päätoimittaja on Christine Murray.

AR on kansainvälinen lehti, jolla on lukijoita 130 maassa. Suurin osa (69 %) lukijoista on eurooppalaisia. Sen lukijat ovat arkkitehtejä, arkkitehtuurin opiskelijoita, asiakkaita ja muita alan ammattilaisia.

Tietoa lehdestä

Architectural Review'n tehtävä on haastaa ja inspiroida arkkitehtejä kuvastamaan syvällisemmin arkkitehtuurin tarkoitusta ja sen suhteita laajempaan maailmaan. Arvovaltainen julkaisu kattaa rakennukset, kaupunkisuunnittelun, teorian ja teknologian, jotka toimivat maailmanlaajuisen arkkitehtiyhteisön inspiraationa. Se on myös vuosikirja, joka muodostaa ainutlaatuisen historiallisen arkkitehtuurin ja ideoiden arkiston.

Vastaamalla tämän päivän maailmanlaajuisiin ja ammatillisiin haasteisiin AR tarjoaa kriittistä ajattelua kriittisiin aikoihin ja pyrkii aina olemaan ehdotuksellinen, relevantti ja mukaansatempaava.

Sekä toimituksellisesti että visuaalisesti rikkaalla julkaisulla on vahvat historialliset juuret, mutta se ymmärtää myös digitaalisen ajan potentiaalin sekä arkkitehtuurin ja yhteiskunnan väliset muutokset.

Lehden historiaa

Architectural Review for the Artist and Craftsman -lehden perusti vuonna 1896 Percy Hastings. Vuonna 1927 hänen poikansa Hubert de Cronin Hastings tuli sekä Architectural Review'n että Architects' Journal -viikkolehden päätoimittajaksi. Yhdessä Christian Bermanin kanssa he tekivät isoja muutoksia lehteen, josta tuli arkkitehtoninen taidelehti.

Lehteen palkattiin kirjoittajia monilta taiteen aloilta. Heitä olivat muun muassa Hilaire Belloc, Robert Byron, Cyril Connolly, D.H. Lawrence, Paul Nash, Nikolaus Pevsner, P. Morton Shand, Osbert ja Sacheverell Sitwell sekä Evelyn Waugh. Apulaispäätoimittajana toimi John Betjeman (1930-1934).

AR:n design on kautta aikain ollut innovatiivinen. Layout, fontit, graafiset elementit ja valokuvat ovat rohkeita. Se oli myös yksi ensimmäisistä julkaisuista, joka puhui modernistisesta arkkitehtuurista Britanniassa vuonna 1934. Vuoteen 1935 mennessä se oli johtava keskustelua modernismista johtanut aikakauslehti.

Toisen maailmansodan jälkeen AR oli vaikutusvaltainen tietoisuuden lisääjä kaupunkikuvan ja -suunnittelun alueilla. Yksi merkittävimmistä vaikuttajista oli apulaispäätoimittaja Gordon Cullen, joka kirjoitti myös useita kirjoja tästä aiheesta.

Katso myös

Kenelle?

Arkkitehdeille, arkkitehtuurin opiskelijoille ja alan asiantuntijoille

Ilmestyy

12 numeroa vuodessa

Julkaisija

Emap Limited

Päätoimittaja

Christine Murray

Ensimmäinen numero

1896

Levikki

13 352

Lukijamäärä

60 000 (2013)

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

0003-861X

Maa

Iso-Britannia

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram