Alma Media ja Talentum yhdistyvät

Alma Media ja Talentum

Alma Media ja Talentum

Alma Media -konserni ostaa Talentumin. Se on jo aiemmin omistanut lähes kolmanneksen Talentumista.

Alma Media Oyj ja Talentum Oyj ovat sopineet liiketoimintojensa yhdistämisestä. Yhdistäminen toteutetaan siten, että Alma Media tarjoutuu hankkimaan kaikki Talentumin liikkeeseen lasketut ja ulkona olevat osakkeet sekä osakkeisiin oikeuttavat arvopaperit, jotka eivät ole Talentumin tai sen tytäryhtiöiden omistuksessa.

Alma Media tarjoaa Talentumin osakkeista noin 14 prosenttia korkeampaa hintaa kuin viimeinen kurssinoteeraus. Tarjoushinta on 24,4 prosenttia korkeampi kuin Talentumin keskikurssi. Kaupan kokonaisarvo on noin 43 miljoonaa euroa. Talentumin hallitus suosittaa osakkeenomistajilleen ostotarjouksen hyväksymistä, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Alma Media saa yhdistämisen myötä haltuunsa yli 90 prosenttia Talentumin osakkeista. Sillä on ennestään suoraan tai välillisesti hallussaan 32,14 Talentumin osakkeista.

Perustettavan yhtiön liikevaihto olisi toteutuessaan noin 370 miljoonaa euroa.

Alma Media on tavoitellut Talentumia aiemminkin. Yhtiö teki julkisen ostotarjouksen Talentumin osakkeista vuonna 2009.

Säästöjä ja panostusta digitaalisuuteen

Yhdistymisen tarkoituksena on panostaa digitaalisuuteen luomalla monikanavainen mediayhtiö, joka tuottaa laadukasta journalismia, ammattikirjallisuutta ja -tapahtumia sekä muita palveluja kohderyhmilleen. Yhdistymisen myötä aiotaan panostaa myös uusiin maksullisiin palveluihin. Alma Median liikevaihdosta yli kolmasosa syntyy digitaalisesta liiketoiminnasta.

Alman toimitusjohtaja Kai Telanteen mukaan Talentumin vahvat brändit ja osaaminen kasvattavat Alma Median ammattilaismedian ja yrityspalveluiden tarjontaa merkittävästi.

"Alma Median ja Talentumin yhdistymisestä saadaan nopeasti kustannushyötyjä ja pidemmällä aikavälillä kasvaneen liiketoimintakokonaisuuden avulla parempia tuotteita ja palveluita asiakkaillemme sekä kiinnostavampia työmahdollisuuksia henkilöstöllemme", Telanne sanoo tiedotteessa.

Yhtiöt uskovat, että yhdistymisen tuomat kustannussynergiat voivat nousta 4-5 miljoonaan euroon. Osa niistä pyritään saavuttamaan henkilöstöjärjestelyjen kautta, joita aletaan selvittämään välittömästi yhdistymisen jälkeen. Almalla oli kesäkuun lopussa noin 1 800 ja Talentumilla hieman yli 700 työntekijää.

Alma Median tunnetuimpia julkaisuja ovat Aamulehti, Iltalehti ja Kauppalehti sekä Etuovi.com -verkkopalvelu.

Talentum julkaisee Arvopaperi-, Fakta-, Markkinointi & Mainonta-, Mediuutiset-, Metallitekniikka-, Mikrobitti-, Talouselämä-, Tekniikka & Talous, Tekniikan Historia- ja Tivi-lehtiä sekä ammattikirjallisuutta.

Yhdistyneen yhtiön hallituksena jatkaa Alman hallitus ja toimitusjohtajana Telanne.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram