Utemagasinet

Utemagasinet on Pohjoismaiden johtava outdoor-lehti, joka ilmestyy 10 kertaa vuodessa.

Lehti tarjoaa vuosittain yli tuhat sivua ulkoilua ja jännittäviä seikkailua. Sen aihealueita ovat muun muassa vaeltaminen, melominen, hiihto, luistelu, pyöräily ja juoksu sekä kaikki muut luonnossa tapahtuvat aktiviteetit. Kohteet sijaitsevat pääasiallisesti Ruotsissa, mutta joka numerossa on vähintään yksi kohde ulkomailta.

Seikkailureportaasien lisäksi lehdessä on hyödyllisiä tuotetestejä, varusteoppaita ja vinkkejä, jotka auttavat tekemään ulkoilusta entistä hauskempaa. Lehti on kokonaan ruotsinkielinen.

Utemagasinet logo

Utemagasinet on Ruotsin johtava ulkoilu- ja seikkailulehti, joka on perustettu vuonna 1980. Lehti ilmestyy 10 kertaa vuodessa tarjoten yli 1 000 sivua paketoitua asiaa ulkoelämästä. Lehden pääaihealueita ovat vaeltaminen, melominen, hiihto, murtomaahiihto, luistelu, maastopyöräily ja maastojuoksu, mutta siinä käsitellään myös muita vuorilla, kukkuloilla, metsässä ja vedessä harjoitettavia aktiviteetteja. Lehden päätoimittaja on Marie Kjellnäs ja sitä julkaisee Egmont Publishing AB.

Lehden tavoitteena on kannustaa ihmisiä luontoon alentamalla kynnystä ja lisäämällä mielenkiintoa ulkoilmaelämää ja seikkailua kohtaan. Se haluaa kertoa lukijoilleen yksinkertaisista ja saavutettavista yhden päivän seikkailuista, viikonloppuseikkailuista ja pidemmistä vaelluksista. Joka numero sisältää vähintään yhden kohteen Ruotsin ulkopuolelta.

Vaellus- ja seikkailureportaasien lisäksi lehti sisältää tuotetestejä, varusteoppaita, vinkkejä ja uutisia, jotka auttavat tekemään ulkoilusta yksinkertaisempaa ja hauskempaa. Lisäksi siinä on tutkimus- ja opetusartikkeleita ajankohtaisista teemoista, kuten ympäristöstä, kestävyydestä, esteettömyydestä ja terveydestä.

Lehti on ruotsinkielinen.

Katso myös:

Ilmestyy

10 numeroa vuodessa

Julkaisija

Egmont Publishing AB

Päätoimittaja

Marie Kjellnäs

Ensimmäinen numero

1980

Levikki

11 400 (painos)

Lukijamäärä

63 000 (Mediakortti 2018)

Lukijaprofiili

60 % mieslukijoita, 40 % naislukijoita, lukijoiden keski-ikä 48 vuotta (Mediakortti 2018)

Irtonumero

8,60 €/numero (Lehtipiste)

Maa

Ruotsi

Kieli

ruotsi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram