MB ja MPC yhdistyvät Mikrobitiksi

Legendaarinen MikroBitti palaa markkinoille syyskuussa.

Talentum osti MB-lehden Sanoma Media Finlandilta aiemmin tänä vuonna toukokuussa ja aikoo yhdistää lehden nyt MPC:n kanssa. Uusi Mikrobitti palaa lehtimarkkinoille syyskuun 24. päivänä.

Ensimmäinen Mikrobitti ilmestyi syyskuun 24. päivänä vuonna 1984 ja vuonna 2012 lehteä uudistettiin rajusti. Tuolloin lehti muutettiin harrastelehdestä enemmän digitaalisen elämäntavan lifestyle-julkaisuksi ja samalla sen nimi muuttui MB:ksi. Monet pitivät uudistusta epäonnistuneena ja lehden lukijamäärät tipahtivat. MB jäi naistenlehtiin ja perhelehtiin keskittyvän Sanoman viimeiseksi paperiseksi it-julkaisuksi.

"Kesän aikana tekemämme kysely osoitti, että lukijamme haluavat tietoteknisiin laitteisiin ja palveluihin keskittyvän ja niitä syvällisesti käsittelevän lehden. Yhdistämällä lehdet saamme tehtyä juuri sellaista sisältöä, jota lukijat toivovat", Talentumin tietotekniikkalehtien päätoimittaja Mikko Torikka kertoo tiedotteessa (toimimaton linkki poistettu).

"Olin nuoruudessani intohimoinen Mikrobitin lukija, ja on erityisen hienoa palauttaa Bitti Suomeen. Huomasin lehden arkistoja selatessani, että muistan edelleen lukemani jutut takavuosilta. Pyrimme luonnollisesti yhtä upeaan lukukokemukseen", Torikka jatkaa.

Uudistuneen Mikrobitin ulkoasun on luonut myös lehden parissa varttunut ja Amiga-skenessä 90-luvulla vaikuttanut graafikko Teemu Lehtosalo. Ulkoasussa on huomioitu tekniikkalehden vaatimukset ja lehden pitkäaikaiset lukijat löytävät siitä tuttuja elementtejä historiasta.

"MPC- ja MB-lehtien aihepiirit ja kohderyhmät ovat lähellä toisiaan, joten voimien yhdistäminen on luontevaa. Meille on tärkeää, että lukijat kokevat Mikrobitin omakseen ja siksi kuuntelemmekin heitä äärimmäisen herkällä korvalla”, sanoo Talentumin Suomen lehtiliiketoiminnan johtaja Tuomas Hämäläinen.

Mikrobitin suosittuihin tilaajaetuihin kuuluvat sähköposti- ja kotisivupalvelut säilyvät, ja ne aiotaan uudistaa loppuvuoden aikana entistä ehommiksi.

MB-lehdellä on 187 000 ja MPC:llä 111 000 lukijaa.

Talentum käynnisti aiemmin tässä kuussa yt-neuvottelut tietotekniikka-alan lehtien toimituksissaan. Toimituksissa tehdään MPC- ja MB-lehtien lisäksi Tivi-lehteä.

Tilaa Mikrobitti tästä.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram