Mondo valitsi parhaat matkakohteet 2015

Matkailulehti Mondo valitsi parhaat matkakohteet. Katso myös Mondo tarjous.

Matkailulehti Mondo on valinnut listalleen 15 matkakohdetta, joita ei kannata ohittaa vuonna 2015.

Paras rantakohde: Albania

Paras rantakohde: Albania

Kuva: Les Haines, Flickr

Turkoosi ja kirkasvetinen Välimeri, samoin kuin Kroatiassa ja Kreikassa, mutta vielä löytämättömänä löytyy Albaniasta. Maan eteläosissa sijaitsee Albanian Riviera, jonka rannat ovat vaaleaa pikkukiveä ja vesi peilikirkasta pohjaan asti. Palvelut - erityisesti liikkuminen - eivät vielä niin hyvät kuin muualla, mutta majoitus ja ravintolat hyvää. Hintataso erittäin halpa.

Paras perhekohde: Kreeta

Paras perhekohde: Kreeta

Kuva: Ricymar Photography, Flickr

Kreeta on Kreikan suurin saari ja sinne pääsee ensi kesänä entistä helpommin, kun Finnair avaa uudet reittilennon Heraklioniin ja Haniaan. Lennot ovat lyhyet, hinnat edulliset eikä aikaerokaan rasita, joten Kreeta on täydellinen kohde lasten kanssa matkailuun. Saarelta löytyy myös paljon tekemistä sekä aikuisille että lapsille - ruoasta puhumattakaan.

Paras viikonloppukohde: Wien

Paras viikonloppukohde: Wien

Kuva: Igor, Flickr

Wien on yksi suurimmista yllättäjistä eurooppalaisten pääkaupunkien joukossa. Tarjolla on keisarillista loistoa, klassista musiikkia sekä rentoa ja boheemia kulttuurieloa. Kaupungissa riittää shoppailtavaa, hyviä ravintoloita ja museoita. Ensi keväänä kaupunki valmistautuu isännöimään Euroviisuja. Lentämällä Wieniin pääsee Helsingistä vain vajaassa kolmessa tunnissa.

Paras unelmamatkakohde: Havaiji

Paras unelmamatkakohde: Havaiji

Kuva: paul bica, Flickr

Havaijille pääsee nyt entistä edullisemmin - halvimmillaan edestakaiset lennot saa reilulla 700 eurolla. Havaiji on tuliperäinen saaristo, joka tarjoaa jylhiä tulivuoria, trooppista sademetsää ja valkoisia hiekkarantoja. Saaristoa ympäröi monipuolisesta eläimistöstään tunnettu koralliriutta. Havaiji on erittäin suosittu turistikohde, jonka kulttuurissa yhdistyvät amerikkalaiset ja polynesialaiset vaikutteet.

Paras aktiivilomakohde: Englannin vaellukset

Paras aktiivilomakohde: Englannin vaellukset

Kuva: Peer Lawther, Flickr

Englannista löytyy kaupunkikohteiden lisäksi paljon hienoja patikointikohteita, joissa pääsee tutustumaan maaseutuun. Monipuolisia maisemia tarjoavat esimerkiksi Lake District ja Cornwall, joiden lähtöpaikoille pääsee julkisilla kulkuvälineillä. Suosittujen patikointireittien varrella tai niiden läheltä löytyy maja- ja ruokapaikkoja.

Katso kaikki Mondon valinnat täältä.

Katso matkailulehti Mondon tarjous tästä.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram