Picsou Magazine

Picsou Magazine on ranskalainen lastenlehti, jossa seikkailee Roope-setä ja muut Ankkalinnan ystävät.

Kuukausittain 90 sivua täyttä hauskuutta Disney-hahmoja, sarjakuvaseikkailuja, elokuvauutisia, urheilua ja videopelejä.

Lehti on suunnattu 9-14 -vuotiaille ja sen on ranskankielinen.

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Picsou Magazine (lausutaan piksu) on ranskalainen lasten- ja nuortenlehti, jossa esiintyvät Roope Ankan maailmasta tutut hahmot. Carl Barksin luoma Roope-setä on ranskaksi Picsou, mistä tulee myös lehden nimi.

Maaliskuussa 1972 perustettu lehti tarjoaa Disneyn sarjakuvia, pelejä, minitarinoita ja hauskaa informaatiota. Lehti ilmestyy kuukausittain ja sitä julkaisee Disney Hachette Presse, jolla on Walt Disney Companyn lisenssi tuottaa ja jakaa Disney-sarjakuvia Ranskassa.

Picsoun lyhyt historia:

  • 1980-luvulla lehdessä julkaistiin lähinnä italialaisten piirtäjien ja käsikirjoittajien tarinoita, mukaan lukien Romano Scarpa, Giovan Battista Carpi, Giorgio Cavazzano, Marco Rota ja Luciano Bottaro, jotka oli aiemmin julkaistu italialaisessa Almanacca Topolino -lehdessä, sekä Barksin aiempia seikkailuja.
  • Elokuussa 1987 lehti alkoi keskittymään Aku Ankkaan, Roope-setään ja muihin Ankkalinnan hahmoihin. Mikki Hiiri ja muut painottuivat Journal de Mickey -lehteen. Nuorille tarkoitetut sivut jaoiteltiin elokuviin, televisioon ja videopeleihin, kun minitarinat jäivät pois. Lisäksi lehteen tuli hauskoja juttuja, kuten taikatemppuja.
  • 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa lehti alkoi jälleen keskittymään Carl Barksin sarjoihin ja uusiin tuotantoihin Alankomaista, Tanskasta ja Brasiliasta.
  • 1990-luvun loppupuolella lehti alkoi julkaisemaan Don Rosan tarinoita. Lehden joka numerossa julkaistiin Barksin ja Rosan tarinoita.
  • 2000-luvulla lehteen tuli italialaisten ja alankomaalaisten käsikirjoittajien juttuja. Tarinat, joilla oli muita inspiraation lähteitä siirtyivät julkaistavaksi Mickey Parade- ja Super Picsou Géant -lehtiin.
  • Vuodesta 2003 Picsou Magazinessa on julkaistu enimmäkseen Carl Barksin vanhoja tarinoita ja William Van Hornin uudempaa tuotantoa, sekä Don Rosan hienoimpia seikkailuja.
  • Nykyään Picsou Magazine julkaisee Carl Barksille omintakeisella tyylillä kirjoitettuja ja piirrettyjä sarjakuvia. Lehti on suunnattu etupäässä teineille ja nuorille aikuisille. Vuonna 2011 lehdellä oli 1,7 miljoonaa lukijaa ja vuonna 2012 se oli kolmanneksi luetuin lehti 7-12 -vuotiaiden keskuudessa. Lehden 500. numero ilmestyi huhtikuussa 2014.

Picsou Magazinea ei myydä Suomessa irtonumerona, mutta lehden voi tilata kaikilla laitteilla toimivana ja mukana kulkevana digilehtenä.

Lisätiedot

Kenelle?

8-14 -vuotiaille tytöille ja pojille

Ilmestyy

12 numeroa vuodessa

Julkaisija

Disney Hachette Presse

Päätoimittaja

Pascal Pierrey

Ensimmäinen numero

maaliskuussa 1972

Levikki

-

Lukijamäärä

1,7 miljoonaa (2011)

Lukijaprofiili

-

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

0767-807X

Maa

Ranska

Kieli

ranska

TilaaLehti.fi logo
TilaaLehti.fi-sivusto tarjoaa parhaat lehtitarjoukset ja tilaajalahjat yli 600 kotimaiseen ja ulkomaiseen aikakaus- ja sanomalehteen sekä muihin julkaisuihin.
hello world!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram