net

net-lehti on ollut web-suunnittelun ja -kehityksen eturintamassa jo yli 20 vuoden ajan. Haluatpa sitten inspiroitua kansainvälisen yhteisön parhaista töistä, lukea alan johtavien persoonien ajatuksia herättäviä esseitä tai oppia uusia frontend- ja backend-tekniikoita, net tarjoaa tätä kaikkea.

Lehdellä on ainutlaatuinen pääsy maailman parhaiden suunnittelijoiden ja kehittäjien luokse, jotka jakavat vihjeitä ja neuvoja. Lehden joka numero tarjoaa enemmän tietoa, inspiraatiota ja mikä tärkeintä, käytännöllistä sisältöä. Jos olet intohimoinen web-suunnittelija tai -kehittäjä ja haluat jatkuvasti oppia lisää, tämä on lehti juuri sinulle. Tilaa ja nauti!

net on tilattavissa Suomeen vuoden määräaikaistilauksena, joka sisältää 13 numeroa.

Kuvaus

net on kuukausittain ilmestyvä painettu aikakauslehti, jossa julkaistaan web-suunnitteluun ja -kehitykseen liittyvää sisältöä. Se perustettiin vuonna 1994 nimellä ".net". Joulukuussa 2013 lehden nimestä pudotettiin piste pois sekaannusten välttämiseksi Microsoftin .NET -ohjelmistokirjaston kanssa. Lehteä julkaisee britannialainen Future plc. Se on laajasti tunnustettu korkeatasoinen lehti web-suunnittelijoille.

Lehti oli alunperin suunnattu yleisesti internet-käyttäjille, mutta vuosien varrella se on mukautunut suuntautumaan ammattilais- ja amatöörisuunnittelijoille. Iso osa lehden lukijoista on täyspäiväisiä web-kehittäjiä. Sen sisarlehti on Creative Bloq -blogi.

Julkaisija Future plc tunnetaan myös vuosittaisesta The Net Awardseista, jossa palkitaan web-alan parhaita saavutuksia.

Tyypillisesti lehden joka numero sisältää seuraavat osiot:

  • /inbox sisältää lukijoiden kirjeitä, joista toimitus valitsee yhden kuukauden kirjeeksi. Tässä osiossa on myös Penny Forum, jossa julkaistaan vitsi tai epätodellinen ketju lehden keskustelupalstalta.
  • /feed -palstan iskulaise on "choice cuts from across the web" ja se sisältää uutisia ja toimituksellista sisältöä internetistä. Se sisältää alan uutisia, kirja-arvosteluja ja tuotevertailuja. Tässä osiossa on myös peleihin keskittynyt Net Gamer -palsta.

net tarjoaa huippuluokan käytännön neuvoja laajaan valikoimaan tämän päivän web-kehittäjille tärkeitä aiheita: suunnittelu, kehitys, myynti, markkinointi, käytettävyys, saavutettavuus, informaatioarkkitehtuuri, turvallisuus, copywriting, mainonta ja paljon muuta. Lehteä lukevat ihmiset, jotka ottavat netin kaupalliset sovellukset tosissaan.

The Net Awards

net tunnetaan web-suunnittelualalla sen järjestämästä The New Awards -tapahtumasta, jossa palkitaan ansioituneita saavutuksia alalla. Tapahtumassa palkitaan uusia kykyjä, trendejä ja teknologioita, jotka ovat vieneet webbiä eteenpäin edellisen 12 kuukauden aikana. Tunnustusta saavat myös ansioituneet yksityishenkilöt ja yritykset. Tuomaristo kostuu alan merkittävistä konkareista ja mielipidevaikuttajista.

Kategorioita ovat muun muassa Vuoden mainostoimisto, Merkittävä henkilökohtainen panos, Vuoden kehittäjä ja Paras yhteistyöprojekti. Merkittäviä edellisvuosien voittajia ovat muun muassa BBC News (vuoden paras uudistus), Dropbox (vuoden mobiilisovellus), Old Spice (vuoden viraalikampanja), Flickr (vuoden mobiilisivusto) ja Jeffrey Zeldman (web-standardien puolestapuhuja).

Vuosittainen äänestysprosessi aloitetaan julkisella ehdokkaiden nimittämisellä. Vuonna 2015 lähetettiin yli tuhat ehdokasta. Määrä supistetaan tuomariston toimesta kymmeneen ehdokkaaseen per kategoria. Tämän jälkeen alkaa julkinen äänestysvaihe, jossa yhteisöllä on iso vaikutus. Lopulta tuomarit punnitsevat ehdokkaita määrittääkseen kunkin luokan voittajan. Palkinnot jaetaan live-tapahtumassa Lontoossa.

Katso myös:

Lisätiedot

Kenelle?

Web-suunnittelijoille ja -kehittäjille

Ilmestyy

13 numeroa vuodessa

Julkaisija

Future plc

Päätoimittaja

Oliver Lindberg

Ensimmäinen numero

1994

Levikki

-

Lukijamäärä

-

Lukijaprofiili

-

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

1355-7602

Maa

Iso-Britannia

Kieli

englanti

TilaaLehti.fi logo
TilaaLehti.fi-sivusto tarjoaa parhaat lehtitarjoukset ja tilaajalahjat yli 600 kotimaiseen ja ulkomaiseen aikakaus- ja sanomalehteen sekä muihin julkaisuihin.
hello world!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram