Nemi

Nemi on ruotsalainen sarjakuvalehti, jonka päähenkilö on Nemi Montoya, mustiin pukeutuva goottityttö. Hän kuuntelee synkkää musiikkia ja vastustaa turkiksia. Nemi on pessimisti, mutta myönteisellä tavalla myös lapsellinen ja romanttinen. Hän on myös vegetaristi, ja hänen lempieläimiään ovat lohikäärmeet ja muurahaiskävyt.

Sarja on pureva ja kyyninen, mutta tarinoissa on aina pilke silmäkulmassa. Lehdessä on lisäksi useita suosittuja kakkossarjoja, kuten Fables, Alena ja Zelda.

Ruotsinkielinen Nemi tilattavissa nyt Suomeen 6 numeron määräaikaistilauksena!

Kuvaus

Nemi logo

Nemi on ruotsalainen sarjakuvalehti, joka perustuu norjalaisen Lise Myhren luomaan samannimiseen hahmoon. Sarjaa julkaistiin aiemmin Larson! -lehdessä (1988-2009).

Sarjakuvan päähenkilö on Nemi Montoya, mustiin pukeutuva kyyninen ja romanttinen goottityttö. Tärkeässä roolissa on myös Nemin ystävä Cyan, joka on hänen "normaali vastakohtansa".

Sarja aloitti päivittäisstrippinä ja siitä tuli nopeasti hyvin suosittu. Stripeistä on koottu kokoelmia ja pidemmistä tarinoista sarjakuva-albumeja. Nykyään Nemillä on oma kuukausittain sarjakuvalehti, jossa julkaistaan myös useita kakkossarjoja: Lenore, Kalle och Hobbe (suom. Lassi ja Leevi), Arne Anka, Death Junior ja Reservatet.

Myhre on kertonut esikuvakseen ruotsalaisen Charlie Christensenin luoman Arne Ankan. Myhrellä oli lyhytikäinen sarjakuva Anne Anka, joka oli Arne Ankan naispuolinen vastine. Hahmo oli eräänlainen Nemin alkumuoto. Nemi on saanut nimensä Italiassa sijaitsevan Nemi-järven mukaan ja sukunimensä Montoya kirja- ja elokuvahahmo Inigo Montoyalta.

Sarjat, joita ei ole julkaistu sanomalehdissä, käsittelevät yksinäisyyttä (muun muassa Edgar Allan Poen Alone) ja monimutkaisia ihmissuhteita (kuten miten pahalta Cyanista tuntuu, kun hänen poikaystävänsä jättää hänet). Nemin heikkous on suklaa ja muffinsit. Hänen lempieläimiään ovat lohikäärmeet ja muurahaiskävyt.

Ruotsissa sarjaa julkaisee Dagens Nyheter, Göterborgs-Posten, Sydsvenskan, UNT, Sydöstran ja monet muut päivälehdet. Suomeen sarja tuli vuonna 2003 ja sitä julkaistaan päivittäin muun muassa Ilta-Sanomissa ja Metrossa. Vuoteen 2011 mennessä Nemistä on ilmestynyt kuusi suomenkielistä albumia.

Ruotsinkielinen Nemi-lehti on ilmestynyt vuodesta 2011 lähtien kuusi kertaa vuodessa ja sitä julkaisee Egmont. Lehti on tilattavissa Suomeen vuoden määräaikaistilauksena (sis. 6 numeroa).

Sarjan hahmoja

  • Sarjan päähenkilö Nemi Montoya on noin 25-vuotias, tupakoiva, baareissa viihtyvä goottityttö, jolla on täysin valkoinen iho. Hän pukeutuu yleensä vain mustiin ja kuuntelee metallimusiikkia. Anarkistinen Nemi vastustaa turkiksia, tupakointikieltoja, jalkapalloa ja hallitusta. Hän on hyvin pessimistinen luonne, mutta myönteisellä tavalla lapsellinen. Hän on vegetaristi, joka rakastaa suklaata ja tequilaa. Hän pelkää aikuiseksi kasvamista ja uskoo monenlaiseen fantasiaan, kuten lohikäärmeisiin ja tonttuihin.
  • Cyan (suom. Anu) on Nemin paras ystävä, jolla on siniset hiukset ja paljon huolia. Hän on jalat maassa elävä, vastuuntuntoinen ja työssä käyvä ihminen.
  • Grim on Nemin poikaystävä, jonka hän löysi vuonna 2012. Grimillä on pitkät mustat hiukset, hän on hyvin pitkä ja harteikas. Luonteeltaan hän on hyvin tyyni.
  • Leo on Anun poikaystävä, suhteellisen normaali työssä käyvä mies. Hän joutuu usein kuuntelemaan Cyanin ongelmia, muttei yleensä ymmärrä niitä. Hän käyttää harvoin alkoholia ja menettää siitä helposti muistinsa.
  • Tim on Cyanin entinen poikaystävä, työtön muusikko.
  • Ofelia on Nemin ja Cyanin ystävä. Hän on äärimmäisen pessimistinen taiteilija ja ruumiinrakenteeltaan tukevampi.
  • Nemin isä on tyttärensä tapaan gootti ja tärkein vaikuttaja. Hän piilottaa kasvonsa Ozzy Osbourne -tyylisten hiusten taakse. Nemin tapaan hänkin pitää sarjakuvista. Hän ja Nemin äiti ovat eronneet ja menneet takaisin naimisiin, mitä Nemi halveksi. Isä saa Nemin usein tuntemaan itsensä pikkutytöksi.
  • Evilina on Nemin isän toinen vaimo, stereotyyppinen äitipuoli helvetistä, jolla on hyvin hienosteleva asenne ja paljon rahaa. Evilina käyttää turkiksia ja puhuu vastenmielisen jäätävään äänensävyyn.

Lisätietoa ja lähteet:

Lisätiedot

Kenelle?

Goottihuumorin ystäville

Ilmestyy

6 numeroa vuodessa

Julkaisija

Egmont

Päätoimittaja

Johan Westerberg / Daniel Carlsson / Germund von Wowern

Ensimmäinen numero

2002

Levikki

-

Lukijamäärä

-

Lukijaprofiili

-

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

Maa

Ruotsi

Kieli

ruotsi

TilaaLehti.fi logo
TilaaLehti.fi-sivusto tarjoaa parhaat lehtitarjoukset ja tilaajalahjat yli 600 kotimaiseen ja ulkomaiseen aikakaus- ja sanomalehteen sekä muihin julkaisuihin.
hello world!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram