Model Engineer

Model Engineer -lehti on mainio tapa pysyä ajan tasalla kaikesta, mikä liittyy pienoismallien rakentamiseen. Yli sadan vuoden kokemuksella toimiva pienoismallilehti kattaa kaiken klassisista höyryvoimalla toimivista vetureista huippuluokan moderneihin pienoismalleihin.

Lehden säännöllistä sisältöä ovat muun muassa rakennusartikkelit, parhaiden tekniikoiden ja työkalujen arvosteluvertailut sekä täysikokoisten prototyyppien esittelyt. Rakentamiseen liittyvät artikkelit vaihtelevat lyhyistä yhden sivun mittaisista projekteista kattaviin ja yksityiskohtaisiin kuukausia kestäviin artikkelisarjoihin.

Model Engineer -lehti tilattavissa nyt Suomeen vuoden määräaikaistilauksena, joka sisältää 26 numeroa!

Kuvaus

Model Engineer -aikakauslehti ilmestyi ensimmäisen kerran Isossa-Britanniassa vuonna 1898. Se syntyi tukemaan perustajansa Percival Marshallin pienoismalliharrastusta. Marshall toimi lehden päätoimittajana yli 50 vuoden ajan. Lehdessä käsiteltiin uuden harrastuksen syntymistä – pienoismallien rakentamista sekä kokeellista rakentamista, pääosin metallista. Se romutti luokkaesteet ja vetosi yhtä lailla ammatti-insinööreihin, konetyöläisiin kuin kaikkiin muihinkin, jotka olivat kiinnostuneita pienoismallien toimintamekanismeista. Lehteä on julkaissut vuodesta 2008 lähtien MyTime Media.

Lehden tekemiseen on osallistunut vuosien varrella laaja joukko tunnettuja nimiä, joista tunnetuin oli LBSC eli Lillian "Curly" Lawrence, joka oli Britannian tunnetuin pienoisrautateiden suunnittelijoita. Sotien välisenä aikana aina 1960-luvulle asti, hän suunnitteli lukuisia yksinkertaisia, mutta luotettavia höyrypienoismalleja. Useimmat malleista julkaistiin Model Engineer -lehdessä ja ne toivat pienet matkustajia kuljettavat veturit tyypillisen koneenrakentajan ulottuville. Muita huomattavia kirjoittajia olivat muun muassa Henru Greenly, Edgar T. Westbury, J.n. Maskelyne ja Martin Evans.

Model Engineer -lehti on tehnyt pitkään yhteistyötä alunperin Lontoon Olympia-messukeskuksessa järjestetyn Model Engineer Exhibition -tapahtuman kanssa. Näyttely on aikakauslehden tapaan hyvin arvostettu instituutio, jossa esitellään pienoismalliharrastuksen hienoimpia esimerkkejä.

Lehden sisältöä

Nykyään kahdesti viikossa (aiemmin viikoittain) ilmestyvän lehden artikkelien aiheet vaihtelevat tekniikoista työkaluihin ja täysikokoisten prototyyppien profiileista pienoismalleja käsitteleviin aiheisiin. Sen pääsisältöä ovat kuitenkin rakentamiseen liittyvät artikkelit, joissa esitellään yksityiskohdiltaan eri tasoisia projekteja. Artikkelien pituudet vaihtelevat pienistä yksisivuisista projektikuvauksista pidempiin, useissa peräkkäisissä numeroissa käsiteltäviin artikkelisarjoihin. Nämä ovat yleisesti hyvin yksityiskohtaisia ja vetoavat laajempaan yleisöön.

Vuosien aikana lehti on kokenut useita muutoksia, mutta se nauttii edelleen vankkumatonta suosiota harrastajien parissa. Tähän ovat vaikuttaneet suhteellisen halpojen työkalujen ja osien saatavuus erityisesti Kiinasta ja Taiwanista. Vuonna 1990 lehdestä syntyi spin-off-lehti nimeltä Model Engineers' Workshop, joka keskittyy enemmän tekniikoihin ja työkaluihin.

Katso myös

Lisätiedot

Kenelle?

Pienoismalliharrastajille

Ilmestyy

26 numeroa vuodessa

Julkaisija

MyTimeMedia Ltd.

Päätoimittaja

Diane Carney

Ensimmäinen numero

1898

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

0026-7325

Maa

Iso-Britannia

Kieli

englanti

TilaaLehti.fi logo
TilaaLehti.fi-sivusto tarjoaa parhaat lehtitarjoukset ja tilaajalahjat yli 600 kotimaiseen ja ulkomaiseen aikakaus- ja sanomalehteen sekä muihin julkaisuihin.
hello world!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram