Mir Fantastiki

Mir Fantastiki eli MF on palkittu venäläinen kuukausittain ilmestyvä scifi- ja fantasialehti. Sitä on julkaissut Igromania vuodesta 2003.

MF käsittelee asiantuntevasti kaikentyyppistä science fictionia ja fantasiaa: kirjoja, elokuvia, tv-sarjoja, videopelejä ja sarjakuvia. Venäjällä julkaistun materiaalin lisäksi lehdessä käsitellään myös länsimaista valtavirtascifiä ja -fantasiaa. Lehden pääsisältöä ovat scifi- ja fantasia-aiheiset kirja-, elokuva-, peli- ja musiikkiarvostelut, fiktio, top 10 -listaukset, haastattelut ja populaaritiede.

Mir Fantastiki tilattavissa nyt Suomeen vuoden määräaikaistilauksena (sis. 12 numeroa)!

Kuvaus

Mir Fantastiki (ven. "Мир Фантастики", myös MF tai MirF) on venäläinen kuukausittain ilmestyvä science fiction- ja fantasialehti. Lehdellä on myös oma verkkosivusto ja VK-yhteisö. Mir Fantastiki tarkoittaa suomeksi "Spekulatuuvisen fiktion maailma".

Mir Fantastik-lehteä ja Igromania-videopeliä on julkaissut Igromedia-kustannusyhtiö vuodesta 2003. Sitä jaetaan suurimmissa entisissä neuvostotasavalloissa myyntiverkoston ja postimyynnin kautta sekä verkkokaupassa. Lehden toimitus sijaitsee Moskovassa.

Mir Fantastiki oli aikaisemmin yksi Venäjän tärkeimmistä SF&F-genren aikakauslehdistä yhdessä Eslin ja Polden, XXI vek:n kanssa. Vuoteen 2013 mennessä se oli ainoa laajalevikkinen selviytyjä alan kriisin jälkeen. Mir Fantastiki on suurelta osin omistautunut mediakatsauksiin sekä scifi- ja fantasianörttien alakultuureihin, toisin kuin kaksi muuta, jotka olivat enemmänkin novelleja julkaisevia kirjallisuuslehtiä. Mir Fantastiki käsittelee kaikenlaista scifiä ja fantasiaa: kirjallisuutta, elokuvia, tv-sarjoja, videopelejä, sarjakuvia jne. Lehden virallinen motto onkin Fantasy and science fiction in all their aspectsFantasia ja scifi kaikilta osin.

Lehti nähdään joskus Venäjän vastineena amerikkalaiselle Locus- ja britannialaiselle SFX-lehdille, joiden kanssa sillä onkin samoja piirteitä. Sen kirjaosio on laaja, eikä se sisällä pelkästään arvosteluja, vaan myös kirjallisuuskritiikkiä ja mestarikursseja kokeneilta toimittajilta, kuten H. L. Oldie. Muissa osioissa se käsittelee kuitenkin myös länsimaista valtavirtascifiä ja -fantasiaa, kuten Keski-Maata ja Tähtien Sotaa, mutta meös videopelejä ja sarjakuvia. Toisinaan se arvostelee myös kauhufiktiota, mutta ei niin usein kuin scifiä ja fantasiaa.

MF julkaisee vuosittain vuoden parhaat kirjat, elokuvat, pelit ja muut mediat.

Lehden sisältö koostuu seuraavista osioista:

  1. Kirja-arvosteluja Venäjällä julkaistuista scifi- ja fantasiakirjoista, kirjailijoiden haastatteluja, kirjallisuuskritiikkiä ja biografisia artikkeleja. Lisäksi mm. sarjakuvia, mangaa ja verkkosarjakuvia.
  2. Elokuva-arvosteluja, elokuvantekijöiden haastatteluja, SF&F-elokuva-artikkeleja sekä animea ja TV-sarjoja käsitteleviä kolumneja.
  3. Peliklubi, jossa isompi osio videopeleille ja pienempi lautapelejä käsittelevä kolumni.
  4. Musiikki-albumien arvosteluja liittyen jollakin tavoin fantasiaan, scifiin tai kauhuun. Suurin osa arvosteluista käsittelee heavy metallia, elektronista musiikkia tai elokuvamusiikkia.
  5. Gate of the Worlds -osio käsittelee fiktiivisiä universumeja, olentoja ja hahmoja. Sisältää usein Top 10 -listauksia fiktiivisistä asioista ja fantasiataiteilijoiden haastatteluja.
  6. Time Machine -osio sisältää populaaritieteellisiä artikkeleja tulevaisuuden teknologiasta, historiasta ja mytologiasta, "mitä jos" -tutkimuksia, aseita ja sotataktiikoita.
  7. Viihdeosio sisältää yleensä lyhyen tarinan suositulta venäläiseltä kirjailijalta, Alexander Remizovin sarjakuvastripin, lukijakilpailun ja "nörttihuumoria".

Mir Fantastiki, toimitus ja lehden verkkosivusto mirf.ru ovat voittaneet lukuisia venäläisiä ja kansainvälisiä palkintoja, muun muassa Euroconin Paras lehti -palkinnon vuonna 2006.

Lisätiedot

Kenelle?

Venäläisen scifin ja fantasian ystäville

Ilmestyy

12 numeroa vuodessa

Julkaisija

Igromedia Ltd.

Päätoimittaja

Sergey Serebryansky

Ensimmäinen numero

syyskuussa 2003

Levikki

45 000 (2011)

Lukijamäärä

-

Lukijaprofiili

89 % mieslukijoita, 11 % naislukijoita

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

-

Maa

Venäjä

Kieli

venäjä

TilaaLehti.fi logo
TilaaLehti.fi-sivusto tarjoaa parhaat lehtitarjoukset ja tilaajalahjat yli 600 kotimaiseen ja ulkomaiseen aikakaus- ja sanomalehteen sekä muihin julkaisuihin.
hello world!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram