MCN (Motor Cycle News)

MCN, joka tunnetaan myös nimellä Motorcycle News, on Britannian myydyin viikoittain ilmestyvä moottoripyöräölehti. MCN ei vain auta lukijoita päättämään, minkä pyörän ostaa, vaan se on ollut keskeisessä osassa myös saada se tapahtumaan.

Lehden koeajot ovat luotetumpia, kuin minkään toisen moottoripyörälehden ja miljoonat moottoripyöräilijät ovat hyödyntäneet MCN:n asiantuntemusta päästäkseen käsiksi unelmiensa pyöriin. Sen moottoripyörien myyntipalsta sekä painetussa lehdessä että verkossa on luotetuin paikka ostaa käytettyjä pyöriä.

Sen palkittu urheilutiimi on nähnyt ja kokenut moottoripyöräurheilun tärkeimmät tapahtumat. Se on ainoa lehti, joka lähettää toimittajia kaikkiin MotoGP-, WSB- ja BSB-osakilpailuihin.

Lehden joka numerosta löydät:

  • Eksklusiivisia moottoripyörätestejä
  • Tarkkoja ja riippumattomia moottoripyöräarvosteluja
  • Satoja myyntipyöriä
  • MotoGP-, WSB- ja BSB-uutiset

MCN tilattavissa nyt Suomeen painettuna lehtenä, joka kannetaan kotiovellesi joka viikko, tai samat sisällöt sisältävänä digitaalisena lehtenä, jota luetaan AppStoresta tai Google Playstä ladattavalla sovelluksella.

Kuvaus

MCN (Motorcycle News) -lehden logo

MCN eli Motorcycle News on viikoittain ilmestyvä moottoripyöräilylehti, jota julkaisee brittiläinen Bauer Consumer Media. Lehti on omien sanojensa mukaan "maailman suurin viikoittain ilmestyvä moottoripyöräilyn uutislehti".

Brändiin kuuluu lehden lisäksi MCN-verkkosivusto, MCN Mobile, iPhone-sovellus, MCN Compare -vakuutusvertailupalvelu sekä erilaisia moottoripyöräilytapahtumia.

MCN tuo moottoripyöräilyn parhaat palat ulottuvillesi joka viikko. Se on maailman suurin moottoripyöräilyn uutisbrändi ja on ollut moottoripyöräilyn sydämessä perustamisestaan lähtien lähes 60 vuoden ajan. Se jatkaa parhaiden moottoripyöräuutisten, arvostelujen, koeajojen ja testien, urheilun, arvostettujen mielipiteiden ja asiantuntijavinkkien tarjoamista.

Saatavuus ja tilaaminen

MCN-lehteä ei myydä Suomessa lehtipisteissä (2017).

Lehden voi tilata Suomeen suoraan kustantajan verkkokaupasta joko painettuna lehtenä kotiin kannettuna tai digitaalisena lehtenä, joka toimii kaikilla moderneilla iOS- ja Android-laitteilla, kuten tableteilla ja älypuhelimilla.

Digilehti sisältää kaikki painetun lehden sisällön sekä interaktiivista lisäsisältöä, kuten videoita, animaatioita, kuvagallerioita ja muuta.

Näin tilaat MCN-lehden itsellesi:

  1. Siirry kustantajan verkkokauppaan katso tarjous -linkistä.
  2. Valitse painettu lehti, digitaalinen lehti tai molemmat lehdet sisältävä yhdistelmätilaus.
  3. Valitse toimitusmaaksi Suomi.
  4. Valitse tilaatko lehden itselle vai lahjaksi.
  5. Valitse 3 kk välein laskutettava kestotilaus (continuous) tai vuoden määräaikaistilaus (52 numeroa).
  6. Siirrä tuote ostoskoriin ja siirry maksamaan.

Tilaustietojen täyttämisen jälkeen voit maksaa tilauksesi Visa- ja MasterCard-luottokortilla tai PayPalilla. Luottokortissa tulee olla verkkomaksut aktivoituna.

Painettu lehti lähetetään Brianniasta ja toimitusaika riippuu kuljetuspalvelun tarjoajista. Toimitusaika muualle Eurooppaan on yleensä 3-5 arkipäivää lehden ilmestymisestä.

Digitaalista lehteä luetaan Applen AppStoresta (iOS) tai Google Play -kaupasta (Android) ladattavalla ilmaisella sovelluksella. Saat digilehden käyttöösi sähköpostiin tulevilla ohjeilla.

Lehden historiaa

Lehden perusti nimellä Motorcycle News Cyril Quantrill, joka oli työskennellyt aiemmin Motor Cycling -lehdessä kuuluisan Graham Walkerin alaisuudessa. Britannian moottoripyörämediaa hallitsi kaksi kilpailevaa julkaisua, Motor Cycling ja The Motor Cycle. Molemmat ilmestyivät viikoittain torstaisin.

Motor Cycling -lehdessä taitojaan kartuttanut Quantrill näki markkinarakoa sanomalehtimuotoiselle hankkeelle, joka voisi esitellä paremmin kahden muun julkaisun sivuuttamaa urheilua. Yhdessä Peter Baldwinin kanssa Quantrill perusti Motorcycle News -julkaisun, jonka ensimmäinen numero ilmestyi 30. marraskuuta 1955.

Rahoituksen puutteesta lehteä voitiin painaa vain 3 000 ja Quantrill myi lehden EMAP:lle vuonna 1956. Hän jatkoi kuitenkin päätoimittajana uuden omistajan alaisuudessa ja EMAP:n avulla brändi alkoi kukoistaa. Quantrillin jättäessä lehden vuonna 1961 sen levikki oli 67 000 kappaletta.

Lehtikioskeihin päivää kilpailijoita aikaisemmin ilmestynyt sanomalehti alkoi voittamaan lukijoita aikakauslehdiltä, jotka pysyttelivät perinteisinä ja informatiivisina julkaisuina.

Vuonna 1962 lehden kansi uudelleensuunniteltiin ja logossa korostuivat nimen alkukirjaimet, MCN. Lyhenteestä muodostui lehden yleisesti tunnettu nimi. Vuonna 1966 MCN julkaisi 10-vuotisjuhlanumeron, jonka tekemiseen osallistui lukuisia merkittäviä urheilutoimittajia.

Vuonna 2008 Bauer osti EMAP:n kuluttajamediayksikön.

MCN on jakanut vuosittaisia palkintoja lähes perustamisestaan lähtien. Niitä ovat olleet muun muassa Vuoden kuljettaja ja Vuoden moottoripyörä.

Katso myös

Lisätiedot

Kenelle?

Moottoripyöräilijöille

Ilmestyy

52 numeroa vuodessa

Julkaisija

Bauer Consumer Media Ltd.

Päätoimittaja

Andy Calton

Ensimmäinen numero

30.11.1955

Levikki

74 503 (printti+digi, ABC 2015)

Lukijamäärä

304 000 (NRS 2015)

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

0027-1853

Maa

Iso-Britannia

Kieli

englanti

TilaaLehti.fi logo
TilaaLehti.fi-sivusto tarjoaa parhaat lehtitarjoukset ja tilaajalahjat yli 600 kotimaiseen ja ulkomaiseen aikakaus- ja sanomalehteen sekä muihin julkaisuihin.
hello world!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram