Lowrider

Jo ensimmäisestä numerostaan lähtien 1977, on amerikkalainen Lowrider ollut yksi autoharrastajien suosikkilehdistä – erityisesti heidän, jotka pitävät ilmajousituksen avulla laskettavista kustomoiduista autoista eli lowridereista ja niihin liittyvästä kulttuurista. Tämä autotyyppi on vetänyt puoleensa faneja ympäri maailmaa ja tullut monien autonäyttelyiden vetonaulaksi.

Jokainen Lowrider-lehden numero on täpötäynnä yhteisön parasta antia näyttelyistä ja muista tapahtumista esitteleviä eloisia kuvia. Lukijat löytävät lehdestä paljon vakiosisältöä, kuten autonäyttelyitä, autojen esittelyjä ja ohjeita. Lowrider-kulttuuri on yksi nopeimmin kasvavista alalajeista ja tämä lehti tarjoaa kaiken mitä sinun tarvitsee tietää ja oppia pysyäksesi kehityksen mukana.

Lowrider-liikkeen raamatuksi kutsuttu lehti ilmestyy kerran kuussa ja suosittu Best of the Year -erikoisnumero kerran vuodessa. Katso tarjous ja tilaa lehti nyt kaikkialla mukana kulkevana digilehtenä!

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Lowrider-lehden logo

Lowrider on amerikkalainen autolehti, joka keskittyy lähes yksinomaisesti kustomoituihin ajoneuvoihin, joiden runko voidaan ilmajousituksen avulla laskea lähes tienpintaan saakka eli lowridereihin. Se ilmestyi ensimmäisen kerran Kaliforniassa vuonna 1977 kolmen opiskelijan tuottamana. Vuodesta 2007 alkaen sitä julkaistaan Anaheimista ja se on osa TEN: The Enthusiast Networkia (aiemmin Source Interlink Media).

Lehti keskittyy kaikkeen lowrider-kulttuuriin liittyvään, kuten autoihin, musiikkiin ja muotiin. Se käsittelee myös USA:n meksikolaisiin liittyviä poliittisia ja kulttuurisia kysymyksiä, ja rahoittaa vuosittaista apurahaohjelmaa. Lehti on julkaissut myös useita musiikkivideoita oman Thump Records -levymerkin kautta.

Lowriderin kuukausittainen levikki on alle 33 000, mutta suurin osa siitä koostuu tilausmyynnistä. Sen irtonumeromyynti on yksi Yhdysvaltain autolehtien huonoimmista johtuen luultavasti siitä, että lehden kannessa ei esiinny vähäpukeisia naisia, kuten useimmilla muilla autolehdillä.

Lehden historiaa

Lowriderin perustivat 1970-luvun puolivälissä kolme San Jose Staten opiskelijaa: Larry Gonzales, Sonny Madrid ja David Nunez, jotka halusivat "antaa äänen chicano-yhteisölle San Franciscon lahden ympäristössä". Ensimmäinen numero ilmestyi tammikuussa 1977.

Itsejakelussa ollut lehti oli vaikeuksissa marraskuun 1979 numeroon saakka, jolloin se alkoi laittamaan bikinityttöjä jokaisen numeron kanteen. Näihin aikoihin siinä oli myös David Gonzalesin kuukausittainen sarjakuvastrippi The Adventures of Hollywood, joka sulautettiin myöhemmin Homies-keräilyhahmosarjaan. Kaikesta huolimatta Lowrider tuli painotalonsa ostamaksi ja lopetettiin joulukuussa 1985.

Yksi lehden perustajista Larry Gonzalez elvytti lehden kesäkuussa 1988 yhdessä veljesten Alberto ja Lonnie Lopezin kanssa. He siirsivät lehden päämajan Fullertoniin lähemmäksi lowrider-kulttuurin sydäntä ja palauttivat kustomoidut autot sen kansikuviin.

Kun lehden lukijamäärät kasvoivat 1980-luvun lopusta 1990-luvun alkuun siitä seurasi useita sisarjulkaisuja, tuotemyyntiä sekä lowrider-esityksiä ympäri läntistä USA:ta.

Autoaikakauslehtien monialayritys McMullen Argus Publishing osti Lowrider Publishing Groupin vuonna 1997. Vuonna 1999 Primedia osti sen ja vuonna 2007 se siirtyi Source Interlink Median omistukseen, joka tunnetaan nykyään nimellä TEN: The Enthusiast Network.

Katso myös

Lisätiedot

Kenelle?

Lowrider-kulttuurin ystäville

Ilmestyy

12 numeroa vuodessa

Julkaisija

TEN: The Enthusiast Network

Päätoimittaja

Joe Ray

Ensimmäinen numero

tammikuussa 1977

Levikki

32 523 (ABC 2015)

Lukijamäärä

yli 400 000

Lukijaprofiili

91,4 % mieslukijoita, 8,6 % naislukijoita, lukijoiden keski-ikä 43,2 vuotta

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

0199-9362

Maa

Yhdysvallat

Kieli

englanti

TilaaLehti.fi logo
TilaaLehti.fi-sivusto tarjoaa parhaat lehtitarjoukset ja tilaajalahjat yli 600 kotimaiseen ja ulkomaiseen aikakaus- ja sanomalehteen sekä muihin julkaisuihin.
hello world!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram