The International Jerusalem Post

International Jerusalem Post on viikoittain ilmestyvä englanninkielinen kokoelma Jerusalem Post -sanomalehden uutisista, artikkeleista, analyyseista ja mielipidepalstoista, jota tehdään erityisesti ulkomaisia lukijoita silmällä pitäen. IJP on ylpeä voidessaan sanoa tarjoavansa tarkan kuvan tapahtumista Israelissa, Lähi-idässä ja juutalaisessa maailmassa.

Jerusalem Post on luetuin ja myydyin Israelissa ilmestyvä englanninkielinen sanomalehti. Sen aiheita ovat muun muassa diplomatia ja puolustus, Israelin–Palestiinan konflikti, Lähi-idän rauhanprosessi, Syyrian sisällissota, politiikka, kansainväliset suhteet, maailmantalous, elämä Israelissa ja diaspora.

Ei saatavilla*

* Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tarjousta tästä lehdestä. Ole hyvä ja tutustu muihin loistaviin lehtitarjouksiin alla. :)

Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , ,

The Jerusalem Post on jerusalemilainen broadsheet-sanomalehti, joka ilmestyy päivittäin englanniksi ja ranskaksi. Sen perusti Gershon Agron vuonna 1932 nimellä The Palestine Post, kunnes 1950 sen nimi muuttui muotoon The Jerusalem Post. Vuonna 2004 lehden osti israelilainen mediayhtiö Mirkaei Tikshoret.

Lehdestä ilmestyy viikoittain kansainvälinen painos The International Jerusalem Post (IJP), joka sisältää emolehden uutisia, artikkeleja, analyysejä ja mielipiteitä mukautettuna ulkomaisia lukijoita silmällä pitäen. IJP sanoo antavansa tarkan kuvan Israelin, Lähi-idän ja juutalaisen maailman tapahtumista.

Alkuperäispainoksen historiaa ja nykyaika

Jacob Landau perusti The Palestine Bulletin -julkaisun tammikuussa 1925. Sen omisti Palestine Telegraphic Agency. Marraskuussa 1931 lehden päätoimittajaksi tuli amerikkalainen toimittaja Gershon Agronsky (myöhemmin Agron), joka riitautui Landaun kanssa. Agronsky sopi riidan perustamalla uuden lehden, The Palestine Postin. Landau ja Agronsky päättivät kuitenkin sulauttaa Bulletinin The Palestine Postiin, jonka ensimmäinen numero tuli ulos joulukuun 1., 1932.

Helmikuussa 1948 Palestine Postin Jerusalemin toimitus joutui autopommi-iskun kohteeksi. Arabijohtaja Abd al-Qadir al-Husayni otti vastuun iskusta, mutta pommin oli todennäköisesti suunnitellut natsien kouluttama Fawzi el-Kutub. Iskussa kuoli yksi lehden työntekijä ja kaksi lähistöllä asunutta sivullista. Kymmeniä muita haavoittui ja lehden painokone tuhoutui. Vuonna 1950, kaksi vuotta Israelin itsenäistymisen jälkeen lehden nimi muutettiin muotoon The Jerusalem Post.

Broadsheed-formaatissa ilmestynyt sanomalehti ilmestyy sunnuntaista perjantaihin. Lehti ei ilmesty lainkaan lauantaisin (juutalaisten sapattina), eikä juutalaisina juhlapäivinä. Vakiokolumnistit kirjoittavat siihen monista aiheista, kuten uskonnosta, ulkomaanasioista ja taloudesta. Osa lehden käännetystä materiaalista sisältyy hepreankieliseen ilmaisjakelulehteen Israel Postiin.

Tammikuussa 2008 lehti ilmoitti yhteistyöstä The Wall Street Journalin kanssa, johon kuuluu yhteismarkkinointia ja The Wall Street Journal Europen julkaiseminen Israelissa. Jerusalem Post julkaisee myös kuukausittain ilmestyvää IVRIT-aikakauslehteä, jonka kohdeyleisöä ovat heprean kieltä opiskelevat.

Lehti tuki Israelin Työväenpuolueen edeltäjiä vuoteen 1989 asti. Tuolloin julkaisu siirtyi Hollingerin omistukseen ja iso osa sen toimittajista siirtyi Landaun johdolla Conrad Blackin perustamaan The Jerusalem Report -viikkolehteen. Myöhemmin se myytiin Jerusalem Postille.

Kenelle?

Israelin ja Lähi-idän tapahtumia seuraaville

Ilmestyy

52 numeroa vuodessa

Julkaisija

Palestine Post Ltd.

Päätoimittaja

Liat Collins

Ensimmäinen numero

joulukuussa 1932

Levikki

40 000 (kansainvälinen painos)

Irtonumero

Ei irtonumeromyynnissä Suomessa

ISSN

0021-597X

Maa

Israel

Kieli

englanti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram